0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
نویسندگان :
مهرداد کاشفی
1
فاطمه تاج آبادی
2
سید وحید قاسمی
3
رضا حاجی آقایی
4
معراج نجفی
5
1- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
2- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
3- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
4- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
5- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
کلمات کلیدی :
Goji berry plant, Hydroalcoholic extract, HPLC, Total Phenols and Flavonoids
چکیده :
Abstract Background: Goji berry is a scientific name (Lycium barbarum L.) from Solanaceae family which has been widely used in traditional medicine. Objective: The main objective of this study was to develop a novel method using HPLC to measure the amount of rutin and quercetin flavonoids. Also, considering the reported medicinal properties of leaf and fruit of Lycium barbarum and its commerciality and reports of significant amounts of phenol and flavonoids in the leaves of the plant, the total content of these compounds in the fruit of the plant were also measured (phenols and flavonoids). Results: The results were reported based on HPLC data for the two rutin and quercetin 842 ± 1.2 µg/g plant and 22 ± 1/3 µg/g plant, respectively. The spectrophotometric method was used to determine the total amount of 80% methanolic extract of phenol and flavonoid extract 12.92 ± 1.97 mg Gallic acid/g plant and 3.71 ± 0.56 mg Rutin /g plant, respectively. Conclusion: According to HPLC data, the presence of flavonoids of rutin and quercetin in the hydroalcoholic extract of the fruit of the plant were reported and their quantities were reported for first time. The new HPLC method used for these two compounds showed its effectiveness in the measurements. Determination of total phenol and flavonoid amounts showed significant presence of these compounds.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره مرزه کوهی بر باکتری های بیماری زا و غیر بیماری زا
فوزیه مقدمی - معصومه جعفری - عذرا خدابندلو - بهاره دودانگه
برآورد اقتصادی تولید و عملکرد گیاه دارویی زوفا در شرایط دیم (دماوند)
سمانه اسدی صنم - محمدحسین لباسچی - میثم انصاری - فاطمه ذاکریان
Utilization of native capacity of some Achillea genus in controlling the complication of microbial resistance
Zahra Toreinia - Mahdi Tavakolizade - Hossein Rabbi Angoorani
اثرات مفید روغن هسته انگور بر مارکرهای اکسیداتیو مغزی در اثر مصرف مزمن سرب در موشهای صحرایی نر بالغ
مهدیه انوش - شیما رحمنی - مهران محسنی - میرجمال حسینی
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
Volatile components of Thymus species using HD and GC/MS
Mohammad Hadi Meshkatalsadat
بررسی اثرات تنش های همزمان شوری و گرما بر مقدار رزمارینیک اسید و بیان ژن RAS در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
اثر تنش خشکی بر روی صفات مرتبط با عملکرد گیاه مریم گلی رشد یافته در شهرستان مشگین شهر-اردبیل
رامز اسماعیلی
Antifungal Effect of hexane extract of Euphorbia helioscopia root smoke
Amirarsalan Kavyanifard
An in-silico study on tyrosinase and its potent inhibitors
Pardis Zamani - Omid Mokhtari
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1