0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
نویسندگان :
مهرداد کاشفی
1
فاطمه تاج آبادی
2
سید وحید قاسمی
3
رضا حاجی آقایی
4
معراج نجفی
5
1- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
2- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
3- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
4- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
5- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
کلمات کلیدی :
Goji berry plant, Hydroalcoholic extract, HPLC, Total Phenols and Flavonoids
چکیده :
Abstract Background: Goji berry is a scientific name (Lycium barbarum L.) from Solanaceae family which has been widely used in traditional medicine. Objective: The main objective of this study was to develop a novel method using HPLC to measure the amount of rutin and quercetin flavonoids. Also, considering the reported medicinal properties of leaf and fruit of Lycium barbarum and its commerciality and reports of significant amounts of phenol and flavonoids in the leaves of the plant, the total content of these compounds in the fruit of the plant were also measured (phenols and flavonoids). Results: The results were reported based on HPLC data for the two rutin and quercetin 842 ± 1.2 µg/g plant and 22 ± 1/3 µg/g plant, respectively. The spectrophotometric method was used to determine the total amount of 80% methanolic extract of phenol and flavonoid extract 12.92 ± 1.97 mg Gallic acid/g plant and 3.71 ± 0.56 mg Rutin /g plant, respectively. Conclusion: According to HPLC data, the presence of flavonoids of rutin and quercetin in the hydroalcoholic extract of the fruit of the plant were reported and their quantities were reported for first time. The new HPLC method used for these two compounds showed its effectiveness in the measurements. Determination of total phenol and flavonoid amounts showed significant presence of these compounds.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Study on flowering and seeding systems on two Iranian important medicinal Viola sp.
Ali Ammarellou
ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به روش احیای آهن سه ظرفیتی در عصاره های استخراج شده از گیاه دارویی کنگر خوراکی
سیده آرزو موسوی - احمد آقایی
Evaluation of the possible inhibitory effect of Ganoderma lucidum on clinical strains of Helicobacter pylori
Tahereh Agha Motallebi Khobani - Bahareh Attaran - Mohammad Reza Soudi - Tayebeh Fooladi
بررسی ویژگی های ادافیکی گیاه دارویی مریم گلی لوله ای (Salvia macrosiphon) در مناطق مختلف استان هرمزگان
علی بهرامی - علیرضا یاوری - علیرضا راهب
ساخت نانوحامل مبتنی بر نانوذرات آهن پارامغناطیسی بیو سنتز شده برای اهداف انتقال ژن
سارا عابدینی - شهرام پورسیدی - جعفر ذوالعلی - روح الله عبئالشاهی
حفظ و تقویت تنوع زیستی لازمه بقای اکوسیستمهای کشاورزی و نقش موثر آنها در احیای دریاچه اورمیه
اکبر عبدی قاضی جهانی - نگار ولی زاده
The effect of silver ion elicitor on the expression of monoterpenes biosynthesis pathway genes in Salvia officinalis
Azar Atashzar - Hamid Reza Kavousi - Mehdi Mansouri - Azadeh Lohrasbi-Nejad
In silico Molecular Docking Analysis Targeting SARS-CoV-2 Spike Protein and Human ACE2 Receptor with Herbal Anti-cancer components and chloroquine
Seyedeh Mahya Marashiyan - Fateme Davodabadi - Javad Arabpour
Medicinal Plants: Threats and Conservation
Saeid Hazrati - Hossein Rabbi Angourani - Farhad Habibzadeh
استفاده از فناوری پهپاد در شناسایی گیاهان دارویی و قارچهای کوهی و تهیه بانک اطلاعاتی آنها
زهرا خوشنودی فر - پرویز رحیمی مصلح آبادی - رادمهر رحیمی مصلح آبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1