0% Complete
صفحه اصلی
/
پنجمین کنگره بین المللی و ششمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Quantitative and Qualitative Analysis of Phenolic Content in Walnut Septum Extract with Different Solvents
نویسندگان :
Mahdieh Sayyahi
1
Nader Chaparzadeh
2
Leila Zarandi Miandoab
3
1- دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان
2- دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان
3- دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان
کلمات کلیدی :
Phenol،Septum،Solvent،Walnut
چکیده :
In the last few decades, scientific evidence has highlighted the importance of plants in the prevention and/or supportive treatment of a variety of diseases. Plants contain a significant amount of phenols, which are distributed throughout different parts of the plant and give the plants antioxidant properties. Walnut Septum (WS), a by-product frequently discarded during Walnut processing, contains a phytochemical profile that demonstrates its therapeutic potential. It is Walnut’s main source of polyphenols with powerful antioxidant and anti-inflammatory capacities. However, the detailed information of the compositional profile of phenolics in the Septum remains limited. Thus, to explore the nutraceutical values of the materials, the phenolic profiles of the Walnut Septum must first be identified. To address this question, Walnut Septum extracts were prepared using four different solvents—aqueous, acidic, ethanolic, and methanolic—to assess their efficiency in phenolic compound extraction. The selection of these solvents was based on their distinct chemical properties, influencing solubility and extraction efficiency. Qualitative analyses were conducted, followed by quantitative assessment utilizing the Folin-Ciocalteu Reagent and Spectrophotometry at 765 nm, referencing a standard Gallic acid Calibration curve. The results demonstrated that methanolic and ethanolic solvents yielded the highest phenol extraction, suggesting their superior efficiency in polyphenol extraction. These findings highlight the potential of Walnut Septum as a valuable source of polyphenols, with promising applications in pharmaceutical and nutraceutical formulations. Further studies should explore the bioavailability and therapeutic efficacy of these extracts.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Antibacterial effect of Matricaria chamomilla extract in combination with the Silver Nanoparticle
Foozieh Moghadami
Evaluation of Phenolic components of Capparis spinosa species in Iran
Maryam Keshavarzi
تأثیر میدان مغناطیسی به عنوان الیسیتور غیر زنده بر رشد و فعالیت های آنتی اکسیدانی میسلیوم قارچ Ganoderma lucidum
لیلا مرادی پور - وحیده پیام نور
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضائی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
Identification of Chemical Compounds and Phytochemistry of Spearmint (Mentha spicata) Essential Oil under Cultivation in zanjan province
Hossein Rabbi Angourani
Ethnopharmacology a powerful tool in the treatment of diseases with medicinal plants
Maryam Rasty
بررسی اثر نیترات سرب روی برخی صفات مورفولوژی گیاه کاسنی در سیستم هواکشت
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
اولویت بندی گیاهان دارویی قابل کشت پا یدار در منطقه بم با استفاده از شیوه های تصمیم گیری چند معیاره
شهریار اخترشناس - شهرام آریافر - ایرج توسلیان - علیرضا امیری
بررسی اثر آلیسین موجود در عصاره سیر بر روی بیان ژن BAX و Bcl2 در رده ی سلولی سرطان معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
اثرات سالیسیلیک اسید درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
فرزانه خداوند - علی اشرف امیری نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.5