0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی و شناسایی قارچ خوراکی گیاه دارویی آنغوزه (Ferula assa-foetida)
نویسندگان :
عالیه سادات رفعت حقیقی
1
1- دانشگاه هرمزگان
کلمات کلیدی :
قارچ صدفی،گیاه دارویی آنغوزه،قارچ خوراکی،خواص دارویی
چکیده :
قارچ ها، از سلسله قارچان (fungi) هستند، که از ابتدای خلقت، در کره زمین وجود داشته اند. حتی قبل از جوانه زدن اولین درختان روی زمین، قارچ های غول پیکری با ارتفاع 7 متر و عرض 90 سانتی متر، مناظر باستانی را تشکیل میدادند. طبق فرهنگ لغت قارچ ها در مجموع 97330 گونه قارچ کشف شده شامل کپک های لجنی، قارچ های کرومستان، قارچ های کیتریدیاس، قارچ های گلسنگ ساز، مخمرها و کپک ها هستند.در دنیای امروزی قارچ ها به دلیل داشتن پروتئین های باکیفیت، ویتامین ها، فیبرها و خواص دارویی فراوان منبع خوبی از مواد مغذی معدنی هستند، که ارزش اقتصادی بالایی دارند. ماهیت شیمیایی ترکیبات زیست فعال موجود در این قارچ عبارتند از: پلی ساکاریدها، لیپو پلی ساکاریدها، پروتئین ها، پپتیدها، گلیکوپروتئین ها، نوکلئوزیدها، تری ترپنوئیدها، لکتین ها، لیپیدها و مشتقات آنها. قارچ صدفی (Pleurotus spp.) یکی از انواع قارچ های خوراکی است که 14.2 درصد از کل تولید جهانی قارچ خوراکی را در سال 1997 به خود اختصاص داد، جنس Pleurotus شامل حدود 40 گونه مختلف است که معمولاً به عنوان "قارچ صدفی" شناخته می شوند. قارچ صدفی پلوروتوس به عنوان تقویت کننده سلامت و احیای محیط زیست در مقایسه با سایر قارچ های دارویی اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در میان گونه های مختلف این جنس، Pleurotus ostreatus به دلیل طعم،ارزش غذایی بالا و خواص دارویی، مورد مصرف مردم در سراسر جهان است. به دلیل وجود ترکیبات غذایی متعدد و مواد فعال مختلف در P. ostreatus، فعالیت های ضد دیابت، ضد باکتری، ضد کلسترول، ضد آرتریت، آنتی اکسیدان، ضد سرطان، سلامت چشم و ضد ویروسی گزارش شده است. قارچ دارویی آنغوزه یکی از انواع گونه های قارچ (Pleurotus spp.) که بر روی بقایای ریشه گیاهان خانواده چتریان به خصوص گیاه دارویی آنغوزه می روید که دارای خواص دارویی متعددی است. افراد بومی مناطق در محل رویشگاه های گیاهان آنغوزه از جمله ارتفاعات شهرستان لارستان واقع در استان فارس اقدام به جمع آوری قارچ های رشد یافته بر بقایای ریشه آنغوزه می نمایند. به نظر می رسد این قارچ ها به دلیل رشد در بستر کمپوست این گونه گیاهی بسیاری از خواص دارویی آن را به همراه دارد. در جهت توسعه کشت گونه های دارویی قارچ ها می توان پرورش این گونه ها را در بستر تهیه شده از کمپوست بقایای گونه های گیاهان دارویی و مزارع کشت آنغوزه پس از مراحل برداشت صمغ انجام داد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر تراکم و تغذیه بر عملکرد سه مرزه گونه Saturjia mutica در شرایط دیم استان آذربایجان شرقی
اکبر عبدی قاضی جهانی - نگار ولی زاده
کاربرد تکنولوژی های مدرن در اصلاح و افزایش بهره وری گیاهان دارویی
علی قربانی پور
خصوصیات جوانه زنی و رشدی گیاهچه گاوزبان ایرانی تحت تأثیر تیمارهای تغذیه ای
محمد بهزاد امیری - پرویز رضوانی مقدم - محسن جهان
اهمیت گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis) در صنعت غذا
نازنین زهرا بشارتی - ماندانا بیمکر - علی گنجلو
Phytochemical screening ، antioxidant activity of sonchus oleraceus L
Fatemeh Sosan Abadi Farahani
Common Mallow (Malva sylvestris L.): A valuable medicinal plant with potential applications in the food industry
Fatemeh Mojarradi - Mandana Bimakr - Ali Ganjloo
Study of antimicrobial property of extracted chitosan from wild edible mushrooms
Negin Karami - Nassim Shavisi
Evaluation of antioxidant effect and antimicrobial activities of various extract of Rhus coriaria L.
Samaneh Heydari - Abdolrasoul Haghir-e-ebrahimabady - Azam Monfared - Sayed Ahmad Mirshokraei - Zahra Dashtizadeh
Essential oil analysis of three Stachys species from Qazvin
Sudabeh Mafakheri - Roghayeh Aminian
معرفی برخی از گونههای مناسب زراعی جنس پونهسا، برای استانهای مختلف کشور
بهلول عباس زاده - معصومه لایق حقیقی - فاطمه سفیدکن - فاطمه ذاکریان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1