0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی و شناسایی قارچ خوراکی گیاه دارویی آنغوزه (Ferula assa-foetida)
نویسندگان :
عالیه سادات رفعت حقیقی
1
1- دانشگاه هرمزگان
کلمات کلیدی :
قارچ صدفی،گیاه دارویی آنغوزه،قارچ خوراکی،خواص دارویی
چکیده :
قارچ ها، از سلسله قارچان (fungi) هستند، که از ابتدای خلقت، در کره زمین وجود داشته اند. حتی قبل از جوانه زدن اولین درختان روی زمین، قارچ های غول پیکری با ارتفاع 7 متر و عرض 90 سانتی متر، مناظر باستانی را تشکیل میدادند. طبق فرهنگ لغت قارچ ها در مجموع 97330 گونه قارچ کشف شده شامل کپک های لجنی، قارچ های کرومستان، قارچ های کیتریدیاس، قارچ های گلسنگ ساز، مخمرها و کپک ها هستند.در دنیای امروزی قارچ ها به دلیل داشتن پروتئین های باکیفیت، ویتامین ها، فیبرها و خواص دارویی فراوان منبع خوبی از مواد مغذی معدنی هستند، که ارزش اقتصادی بالایی دارند. ماهیت شیمیایی ترکیبات زیست فعال موجود در این قارچ عبارتند از: پلی ساکاریدها، لیپو پلی ساکاریدها، پروتئین ها، پپتیدها، گلیکوپروتئین ها، نوکلئوزیدها، تری ترپنوئیدها، لکتین ها، لیپیدها و مشتقات آنها. قارچ صدفی (Pleurotus spp.) یکی از انواع قارچ های خوراکی است که 14.2 درصد از کل تولید جهانی قارچ خوراکی را در سال 1997 به خود اختصاص داد، جنس Pleurotus شامل حدود 40 گونه مختلف است که معمولاً به عنوان "قارچ صدفی" شناخته می شوند. قارچ صدفی پلوروتوس به عنوان تقویت کننده سلامت و احیای محیط زیست در مقایسه با سایر قارچ های دارویی اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در میان گونه های مختلف این جنس، Pleurotus ostreatus به دلیل طعم،ارزش غذایی بالا و خواص دارویی، مورد مصرف مردم در سراسر جهان است. به دلیل وجود ترکیبات غذایی متعدد و مواد فعال مختلف در P. ostreatus، فعالیت های ضد دیابت، ضد باکتری، ضد کلسترول، ضد آرتریت، آنتی اکسیدان، ضد سرطان، سلامت چشم و ضد ویروسی گزارش شده است. قارچ دارویی آنغوزه یکی از انواع گونه های قارچ (Pleurotus spp.) که بر روی بقایای ریشه گیاهان خانواده چتریان به خصوص گیاه دارویی آنغوزه می روید که دارای خواص دارویی متعددی است. افراد بومی مناطق در محل رویشگاه های گیاهان آنغوزه از جمله ارتفاعات شهرستان لارستان واقع در استان فارس اقدام به جمع آوری قارچ های رشد یافته بر بقایای ریشه آنغوزه می نمایند. به نظر می رسد این قارچ ها به دلیل رشد در بستر کمپوست این گونه گیاهی بسیاری از خواص دارویی آن را به همراه دارد. در جهت توسعه کشت گونه های دارویی قارچ ها می توان پرورش این گونه ها را در بستر تهیه شده از کمپوست بقایای گونه های گیاهان دارویی و مزارع کشت آنغوزه پس از مراحل برداشت صمغ انجام داد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تاثیر عصاره الکلی پیاز عنصل (Urginea maritime) بر کاهش دردهای عضلانی و مفصلی
حمید رضا شجاعی
The effect of different irrigation regimes on the number of flowering branches of peppermint under different light intensities
Saeid Hazrati - Masoud Hasanpour - Hamid Mohammadi
Utilization of native capacity of some Achillea genus in controlling the complication of microbial resistance
Zahra Toreinia - Mahdi Tavakolizade - Hossein Rabbi Angoorani
A review of truffle species in Iran
مسعود شیبانی - صمد جمالی
Evaluation of yield and compatibility of some Iranian garlic (Allium sativum L.) cultivars in Zanjan, Iran
Ali Ammarellou - Ali Reza Yousefi - Moslem Heydari
Evaluation of Rosa damascena Mill. Phytochemical Compounds Effect on Phosphodiesterase-5 Inhibition in Order to Improve Erectile Dysfunction: an in silico study
Mahnaz Ghowsi - Farshad Qalekhani
بررسی اثر عصاره گیاهان جینسینگ،سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی باکتری اشرشیاکلای در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
آنیتا خان احمدلو
Sumac nanophytosome improves 6-hydroxydopamine-induced memory impairment in rat model of Parkinson's disease
Seyedeh Negar Setareh - Akbar Hajizadeh Moghadam - Vahid Hasantabar
کوجیک اسید و کاربرد آن در مهار تیروزیناز و جلوگیری از تولید بیش از حد رنگدانه های پوستی
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
بررسی اثرات روغن هسته انگور بر سمیت عصبی وغلظت مغزی یون مس به دنبال تماس مزمن با مس در رتهای نر بالغ
مهدیه انوش - حسین فلاحتداری - مهران محسنی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1