0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Common Mallow (Malva sylvestris L.): A valuable medicinal plant with potential applications in the food industry
نویسندگان :
Fatemeh Mojarradi
1
Mandana Bimakr
2
Ali Ganjloo
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
Malva sylvestris L., Free radicals, Antioxidant, Food industry, Ultrasound technology
چکیده :
Malva sylvestris L. is one of the valuable medicinal plants in traditional medicine that have been used to treat many diseases. Free radicals and their adverse effects on food products and consumer health have always been considered as one of the most challenging issues for food industry researchers. Also, consumption of synthetic antioxidants in food products is limited due to their harmful effects on the human health. Bioactive compounds are one of the most valuable compounds that have been widely applied in the food industry. Therefore, the demand for identification of the plant resources rich in bioactive compounds and providing a suitable method for processing and recovery of these vital compounds is necessary. The application of modern extraction methods, such as ultrasound technology is a promising method to recover valuable bioactive compounds from medicinal plants such as Malva sylvestris L. In this review article, the biologically active compounds of this valuable medicinal plant was presented as new food ingredients. Furthermore, appropriate extraction methods to separate valuable bioactive compounds was also considered.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Bioformulation of silver nanoparticles using Nigella arvensis leaf extract with Potential Bioactivity against Klebsiella pneumonia
Azam Chahardoli
Evaluation of antioxidant and antimicrobial activities of Echium italicum L. extracts, (leaf, flower, stem and seed)
Zahra Dashtizadeh - Abdoarrasoul Haghir Ebrahimabadi - Azam Monfared - Ahmad Mirshokraei - Samaneh Heydari
بررسی خصوصیات کمی اسانس گیاه دارویی مریم گلی لوله ای (Salvia macrosiphon) در رویشگاه های طبیعی استان فارس
علی بهرامی - علیرضا یاوری - علیرضا راهب
Evaluation of the effect of Thymus vulgaris oil on growth and fungal biomass of Rhizoctonia solani
Nima Khaledi
Truffle producing orchads : a solution to reduce the effects of climate change and soil pollution
Tahereh Borna
مطالعه مولکولی گیاه دارویی باریجه (Ferula gummosa) در استان خراسان شمالی
علی شیردل - ابوالفضل طهماسبی - مجید محمد اسمعیلی - فاطمه نصرالهی
بررسی تأثیر نوع ریزنمونه و تنظیم کننده های رشد بر کالوس زایی، باززایی غیرمستقیم ساقه چه و ریشه زایی گیاه دارویی سرخارگل(Echinacea purpurea)
اصغر عرب اسدی - شاهرخ قرنجیک - محمد رضا عامریان - مهدی رحیمی - حسن قربانی قوژدی
Effect of endophytic fungi isolated from Liquorice (Glycyrrhiza glabra) on Candida glabrata in laboratory conditions
Melika Esfandiari - Reza Habibipour - Mohsen Rajabi - Farnoosh Rasoul Sharifi
اثرات سالیسیلیک اسید درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
فرزانه خداوند - علی اشرف امیری نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1