0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Common Mallow (Malva sylvestris L.): A valuable medicinal plant with potential applications in the food industry
نویسندگان :
Fatemeh Mojarradi
1
Mandana Bimakr
2
Ali Ganjloo
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
Malva sylvestris L., Free radicals, Antioxidant, Food industry, Ultrasound technology
چکیده :
Malva sylvestris L. is one of the valuable medicinal plants in traditional medicine that have been used to treat many diseases. Free radicals and their adverse effects on food products and consumer health have always been considered as one of the most challenging issues for food industry researchers. Also, consumption of synthetic antioxidants in food products is limited due to their harmful effects on the human health. Bioactive compounds are one of the most valuable compounds that have been widely applied in the food industry. Therefore, the demand for identification of the plant resources rich in bioactive compounds and providing a suitable method for processing and recovery of these vital compounds is necessary. The application of modern extraction methods, such as ultrasound technology is a promising method to recover valuable bioactive compounds from medicinal plants such as Malva sylvestris L. In this review article, the biologically active compounds of this valuable medicinal plant was presented as new food ingredients. Furthermore, appropriate extraction methods to separate valuable bioactive compounds was also considered.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ضرورت کاربردهای گیاهان دارویی در معماری سبز بیونیک با رویکرد سلامتی جامعه
منصور شیرمرد - عاطفه خوش لهجه مفرد
بررسی اثر نیترات سرب روی برخی صفات مورفولوژی گیاه کاسنی در سیستم هواکشت
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
CannOMICS: integrated omics approaches to put cannabis, cannabinoids and terpens data at work
Seyed Alireza Salami
تغییرات بلندی ساقه و کلروفیل a , b و کارتنوئید در آویش دنایی (Thymus daenensis Celak) با کاربرد قارچهای مختلف در شرایط متفاوت رطوبتی
بهراد فتحعلی پور بناب - امین عباسی - فریبرز شکاری
اثر پودر گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر وزن بدنی و درصد تلفات در جوجه های گوشتی تحت چالش استرس گرمایی مزمن
سیده عالمه حسینیان - مهراد میرسعیدی فراهانی
بررسی اثرات همزمان تنش های شوری و گرما بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و رویشی گیاه دارویی نعناع فلفلی (MenthapiperitaL.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
بررسی اثر عصاره گیاهان جینسینگ، سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
سیما صحرایی - مجتبی محمدی رکن آبادی - رسول شکری
برسی اثر پتاسیم نیترات بر میزان کلروفیلa، bو میزان پرولین گیاهSalicornia persica AKHANI تحت تنش شوری
حمید کمالوند - زهرا اکبری فرد - سعیده قیاسوند
مروری بر اهمیت و تآثیر کودهای آلی در کشت زعفران (Crocus sativus L.)
مینا امانی - محمد ابراهیم رمضانی - یگانه نادری توابع
تاثیر نفتالین استیک اسید، بنزیل آمینوپورین و کینتین بر جنین زایی سوماتیکی و باززایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus niger)
رقیه احمدپور - بهرام ملکی زنجانی - قاسمعلی گروسی - رحیم حداد - رضا فرجامی نژاد
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1