0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Study of antimicrobial property of extracted chitosan from wild edible mushrooms
نویسندگان :
Negin Karami
1
Nassim Shavisi
2
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
Antimicrobial property, Chitosan, Wild edible mushrooms
چکیده :
Plastics have been one of the highly valued materials and it plays a significant role in human's life such as in food packaging and biomedical applications. Bioplastic materials can gradually work as a substitute for various materials based on fossil oil. The issue like sustainability and environmental challenges which occur due to manufacturing and disposal of synthetic plastics can be conquering by bio-based plastics. In the present study, extracted chitosan solution mixed with glycerol 2% to produce edible films. The antimicrobial property of edible film was evaluated against bacterial food-borne pathogens (Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Listeria monocytogenes, Salmonella typhimurium and Escherichia coli O157:H7). The Minimum Inhibitory/Bactericidal Concentration (MIC/MBC) values of the edible film did not differ between gram negative and positive bacteria. S. aureus, B. subtilis, S. typhimurium and E. coli O157:H7 had similar sensitivity to the edible film, L. monocytogenes and B. cereus showed more sensitivity.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
Truffle producing orchads : a solution to reduce the effects of climate change and soil pollution
Tahereh Borna
ارزیابی تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت های آنتی اکسیدانی گیاه دارویی (Capparis spinosa) در مراحل مختلف فنولوژیکی
سعید حضرتی - سعید ملایی - حسین ربیعی انگورانی
تاثیر پسماند سالنهای پرورش قارچ خوراکی دکمه ای(SMC) برروی ویژگی های کمی و کیفی گیاه دارویی بابونه آلمانی (Matricaria recutita L.)
هایده وحیدافاق - سارا سعادتمند - حسین ریاحی
Evaluation of antioxidant and antimicrobial activities of Echium italicum L. extracts, (leaf, flower, stem and seed)
Zahra Dashtizadeh - Abdoarrasoul Haghir Ebrahimabadi - Azam Monfared - Ahmad Mirshokraei - Samaneh Heydari
Evaluation of Nostoc commune extract effects on locomotor activity 6-OHDA-induced in model of Parkinson’s disease
Ghazaleh Javaherdoust - Akbar Haji Zadeh Moghaddam - Ehsan Nazifi
تأثیر میدان مغناطیسی به عنوان الیسیتور غیر زنده بر رشد و فعالیت های آنتی اکسیدانی میسلیوم قارچ Ganoderma lucidum
لیلا مرادی پور - وحیده پیام نور
تاثیر تلقیح سیانوباکتری بر القای رشد گیاه شیرین بیان
سکینه عباسی - پریسا محمدی
In vitro anticancer activity of methanolic extract of Chroococcus sp., from Kani Barazan International Wetland
Hamieh Goshtasbi - Mostafa Akbarzadeh-khiavi - Azam Safary - Ali Movafeghi - Yadollah Omid
اثر آلیسین موجود در عصاره ی سیر بر زنده مانی رده ی سلولی سرطانی معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1