0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تاثیر ژل آلوئه ورا بر ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی دوره انبارمانی سرد
نویسندگان :
سعیده خالقی
1
ولی ربیعی
2
فرهنگ رضوی
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
Aloe Vera, Antioxidant activity, Cornelian cherry, Total phenol.
چکیده :
The Effect of Aloe Vera Gel on the Antioxidant Capacity of Cornelian Cherry Fruit During Cold Storage Saeedeh Khaleghi 1,*, Vali Rabiei 1, Farhang Razavi 1 1Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran E-mail: Khaleghi_sa@yahoo.com Cornelian cherry (Cornus mas L.) belongs cornaceae family, which are distributed mainly in temperate areas of the northern hemisphere, and the quantity of phenolic and antioxidant substances depends on the storage conditions. The present study was conducted to investigate the effects of Aloe vera gel coating on the antioxidant capacity of cornelian cherry fruit during cold storage. A factorial experiment in a completely randomized design with three replications was performed. Experimental treatments were Aloe vera gel at three levels 25%, 50% and 75% and control (distilled water). TSS, TA, vitamin C, anthocyanins, total phenol, flavonoids and antioxidant activity were measured and evaluated during the time of storage. The results showed that at the end of storage the antioxidant indices such as anthocyanin, total phenol, flavonoid, and total antioxidant activity of fruit decreased gradually, in addition, TSS increased during the storage period, this was while with increasing the amount of TSS, the amount of TA had a decreasing trend. Among the treatments, 50% and 75% concentrations of Aloe vera gel were more effective in fruit quality improvement. In conclusion Aloe vera gel coatings could act as promising and safe method for preserving nutritional quality of cornelian cherry fruit during cold storage.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
INVESTIGATING THE ANTICORROSIVE EFFECT OF CATECHIN ON IRON
Seyed mohammad Shoaei
واکنش گونههای گیاهی مختلف در پاسخ به القای کالوس
منصوره صداقتی - محمد حسن عصاره
بررسی اثرات هم افزایی ضد سرطانی عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) و نانوذره گرافن بر رده سلول سرطانی Hela
مرسده برارپور - مهیار گرامی - مهدی عارف راد - علی پاکدین پاریزی
تاثیر نفتالین استیک اسید، بنزیل آمینوپورین و کینتین بر جنین زایی سوماتیکی و باززایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus niger)
رقیه احمدپور - بهرام ملکی زنجانی - قاسمعلی گروسی - رحیم حداد - رضا فرجامی نژاد
بررسی عملکرد عصاره ی گیاه استویا و زیتون در تولید خمیردندان های ارگانیک
مجتبی گودرزی - علی نجفی
Investigating the medicinal and phytochemical properties of three endemic species "Nectaroscordum Tripedale (Trautv.) grossh , Ornithogalum narbonenese L. and Pimpinella anthriscoides" in Kermanshah province
Zahra Mohebi
القاء کالوس و ریشه مویین در گیاه دارویی پنیرباد (Withania coagulans)
جابر نصیری - زینب چقاکبوی
کوجیک اسید و کاربرد آن در مهار تیروزیناز و جلوگیری از تولید بیش از حد رنگدانه های پوستی
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
بررسی قابلیت گیاه پالایی مس و تاثیر آن بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی در گیاه گل داوودی (Chrysanthemum indicum L.)
سینا نصرت آبادی - حمیدرضا کاوسی - مهدی سرچشمه پور - مهدی منصوری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.3