0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
اهمیت گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis) در صنعت غذا
نویسندگان :
نازنین زهرا بشارتی
1
ماندانا بیمکر
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
همیشه بهار،ترکیبات زیست فعال،فعالیت های بیولوژیک،صنعت غذا
چکیده :
گیاه همیشه بهار با نام علمی Calendula officinalis L. متعلق به خانواده Asteraceae است. این گیاه در سراسر جهان با توجه به ترکیبات فعال زیستی و ارزش دارویی در مقیاس تجاری کشت داده میشود. در ایران این گیاه بومی بخشهای غربی و شمال غربی است. مواد موثره زیستفعال فنولی گیاه همیشه بهار نظیر کوئرستین، کلروژنیک اسید و کافئیک اسید به دلیل دسترسی آسان، هزینه ارزان و غیر سمی بودن از بهترین ترکیبات ضد اکسایشی و ضد میکروبی طبیعی بشمار می روند. به علاوه پیشگیری از سرطان، تومور و بیماریهای قلبی عروقی، افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن، مهار اتواکسیداسیون چربیهای سلولی و حفاظت در برابر صدمات سلولی ناشی از اکساینده ها از مزایای گزارش شده برای این گیاه میباشد. از طرف دیگر، با توجه به کاربرد گسترده و اثرات منفی ترکیبات ضد اکسایش مصنوعی، تقاضای مصرف کنندگان برای تولید مواد غذایی عاری از افزودنیهای مصنوعی و دارای اثرات سلامتبخش رو به افزایش است. از این رو در سالیان اخیر توجه محققان صنعت غذا به شناسایی منابع غنی از ترکیبات زیستفعال و ارائه راهکارهای مفید جهت جداسازی آنها و افزودن آنها به محصولات غذایی مختلف معطوف شده است. در این مطالعه به معرفی و بررسی کاربردهای مفید این گیاه دارویی در صنعت غذا پرداخته خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر عصارة برگ گیاه عشقه بر روی بی دردی در موش سوری نر (mice) به روش تست فرمالین
مژگان انصاری - سیما سبزه خواه
Effects of Sulforaphane in the Autistic Symptoms in Rat with by Prenatal Valproic acid induction
Sahar Heydari - Ali Mahmoudi
بررسی الگوی بیان ژنهای bax و bcl-2 در سلول سرطانی Hela تیمار شده با عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) و نانوذره گرافن
زهرا رشیدی - مهیار گرامی - مهدی عارف راد - زهرا قربانی - علی پاکدین پاریزی
بررسی ویژگی های ادافیکی گیاه دارویی مریم گلی لوله ای (Salvia macrosiphon) در مناطق مختلف استان هرمزگان
علی بهرامی - علیرضا یاوری - علیرضا راهب
تاثیرات پیشتیمار با پلیآمینها و آب در بهبود ویژگیهای مربوط به جوانه و گیاهچه آویشن
فریبرز شکاری - امین عباسی
Effect of harvest time on phytochemical characteristics of Momordica charantia
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Propolis ameliorates autistic-like behaviors induced by maternal separation in rats
Ilia Ahmadi Kholardi - Mohammadreza Bigdeli - Akbar Hajizadeh Moghadam - Sedigheh Khanjani Jelodar
ارزیابی علف کش های پیش رویشی و پس رویشی برای کنترل انتخابی علف های هرز مزرعه گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum)
علیرضا یوسفی - وحدت سلیمی - مهرداد چایی ]d - مسلم حیدری
Utilization of native capacity of some Achillea genus in controlling the complication of microbial resistance
Zahra Toreinia - Mahdi Tavakolizade - Hossein Rabbi Angoorani
Antioxidant potential of Chenopodium quinoa Willd. as a promising nutraceutical
Athar Sadat Javanmard - Fatemeh Khakdan
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1