0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
اهمیت گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis) در صنعت غذا
نویسندگان :
نازنین زهرا بشارتی
1
ماندانا بیمکر
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
همیشه بهار،ترکیبات زیست فعال،فعالیت های بیولوژیک،صنعت غذا
چکیده :
گیاه همیشه بهار با نام علمی Calendula officinalis L. متعلق به خانواده Asteraceae است. این گیاه در سراسر جهان با توجه به ترکیبات فعال زیستی و ارزش دارویی در مقیاس تجاری کشت داده میشود. در ایران این گیاه بومی بخشهای غربی و شمال غربی است. مواد موثره زیستفعال فنولی گیاه همیشه بهار نظیر کوئرستین، کلروژنیک اسید و کافئیک اسید به دلیل دسترسی آسان، هزینه ارزان و غیر سمی بودن از بهترین ترکیبات ضد اکسایشی و ضد میکروبی طبیعی بشمار می روند. به علاوه پیشگیری از سرطان، تومور و بیماریهای قلبی عروقی، افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن، مهار اتواکسیداسیون چربیهای سلولی و حفاظت در برابر صدمات سلولی ناشی از اکساینده ها از مزایای گزارش شده برای این گیاه میباشد. از طرف دیگر، با توجه به کاربرد گسترده و اثرات منفی ترکیبات ضد اکسایش مصنوعی، تقاضای مصرف کنندگان برای تولید مواد غذایی عاری از افزودنیهای مصنوعی و دارای اثرات سلامتبخش رو به افزایش است. از این رو در سالیان اخیر توجه محققان صنعت غذا به شناسایی منابع غنی از ترکیبات زیستفعال و ارائه راهکارهای مفید جهت جداسازی آنها و افزودن آنها به محصولات غذایی مختلف معطوف شده است. در این مطالعه به معرفی و بررسی کاربردهای مفید این گیاه دارویی در صنعت غذا پرداخته خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Lepiota metulispora: An imperative source of some secondary metabolites, antibacterial and antioxidant agents
Abdul Rehman Niazi - Najam-ul-Sehar Afshan - Muniba Shafique - Alishba Anam
واکنش دو گونه پونهسای عریان (NepetadenudateBenth) و پونهسای البرزی
معصومه لایق حقیقی - بهلول عباس زاده - مهردخت نجف پور نوایی - بهروز نادری
The influence of extraction methods on the essential oil content and the chemical composition of Prangos ferulacea (L.) Lindl
Zahra Mohebi
Green root fabrication and chitosan encapsulation of Cerium Oxide Nanoparticles as antibacterial agent
Nosheen Akhter - Parichehr Hanachi
بررسی اثرات اسیدسالیسیلیک و اسیدجاسمونیک بر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni ) در شرایط درون شیشهای
سید نجم الدین مرتضوی - پریسا رضایی - محسن ثانیخانی
اهمیت گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis) در صنعت غذا
نازنین زهرا بشارتی - ماندانا بیمکر - علی گنجلو
Common Mallow (Malva sylvestris L.): A valuable medicinal plant with potential applications in the food industry
Fatemeh Mojarradi - Mandana Bimakr - Ali Ganjloo
Hairy root Induction in Nicotiana tabacum L.
Farzaneh Ramezani - Reza Amirifahliani - Asad Masoumiasl
بررسی اثر عصاره گیاهان جنسینگ، سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
سنا معین - مجتبی محمدی رکن آبادی - رسول شکری
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1