0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تغییرات اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی سرخارگل Echinacea purpurea L. در پاسخ به تیمارهای مختلف تغذیه
نویسندگان :
سمانه اسدی صنم
1
بهلول عباس زاده
2
معصومه لایق حقیقی
3
فاطمه عسکری
4
1- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
2- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
3- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
4- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
کلمات کلیدی :
تغذیه،کود بیولوژیک،سوپراکسید دسموتاز،جرماکرن
چکیده :
گیاه سرخارگل، یک گیاه علفی چند ساله از خانواده Asteraceae، بومی شرق و مرکز ایالات متحده است. خواص ضد باکتری، ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی و افزایش قدرت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری زا، در این گیاه به اثبات رسیده است. خطرات زیست محیطی و بهداشتی کودهای شیمیایی محققان را بر آن داشته است تا نیازهای تغذیه ای گیاهان را با استفاده از کودهای آلی و بیولوژیکی تامین کنند. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات کودهای آلی و بیولوژیکی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و عملکرد و ترکیب اسانس E. purpurea انجام شد. تیمارها شامل مصرف کودهای شیمیایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم (N50P25K25؛ N75P35K35 و N100P35K35 کیلوگرم در هکتار)، کود دامی (30، 60 و 90 تن در هکتار)، ورمی کمپوست (5، 10 و 15 تن در هکتار)، N50P25K25 با ورمی کمپوست 5 تن در هکتار، کودهای بیولوژیک شامل. intraradaices + G. mosseae G. ، Azopirillum + Pseudomonas، Thiobacillus با 5 تن در هکتار ورمی کمپوست و Thiobacillus با 250 کیلوگرم در هکتار گوگرد بودند. بیشترین فعالیت آنزیم SOD (5/63 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار تلفیقی Azospirillum+Pseudomonas مشاهده شد. تلقیح خاک با باکتری Azospirillum+Pseudomonas (Pseudo+Azo)، بیشترین تأثیر را بر فعالیت آنزیم POD (05/1 واحد بر گرم وزن تر) داشت. مقادیر مختلف ورمیکمپوست باعث افزایش فعالیت آنزیم های APX و CAT در برگ سرخارگل به ترتیب با (14/57 و 45/10 واحد بر گرم وزن تر) شد. بیشترین فعالیت آنزیم PPO (822/0 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار N100P75K75 به دست آمد. در سال اول و دوم کشت، بیشترین عملکرد اسانس گل سرخارگل در تیمار N50P25K25 + 30 تن در هکتار کود دامی (N50P25K25+manure-30) به ترتیب با 7/11 و 16/7 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. در بررسی ترکیبات اسانس گل سرخارگل 31 ترکیب شناسایی شد که حاکی از این بود که جرماکرن غالبترین جزء اسانس در سال اول و جرماکرن و برگاموتن در سال دوم بودند. E-کاریوفیلن، P-سیمن و آلفا-فلاندرن از دیگر ترکیبات شناسایی شده بود. بیشترین مقدار جرماکرن در سال اول در تیمار کودی N50P25K25 و در سال دوم در تیمار کودی NPK + 30 تن کود دامی ثبت شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Protective effect of an isolated polysaccharide from Rosa canina in STZ-treated Rin5-F cell line through modulation of cell cycle
Soraya Sajadimajd - Gholamreza Bahrami - Bahareh Mohammadi - Alireza Farokhi
The effect of Matricaria recutita powder on reproductive organ damage in diabetic male rats
Afsaneh Mozaffarinia - Ali Gol
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Evaluation of the leaves extract of Rhazya stricta as An antifungal agent by GC-Mass analysis
Maede Shahiri Tabarestani
بررسی اثر آلیسین موجود در عصاره سیر بر روی بیان ژن BAX و Bcl2 در رده ی سلولی سرطان معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
Ethnopharmacology a powerful tool in the treatment of diseases with medicinal plants
Maryam Rasty
بررسی اثر پرایمینگ بذرهای مرزه بر پاسخهای فیزیولوژیکی این گیاه دارویی در مواجه با تنش شوری
بابک جمالی - حسین امین
Effect of isolated polysaccharide from Rosa canina on the methylation of insulin and pdx1 in diabetic rats
Soraya Sajadimajd - Gholamreza Bahrami
Isolation, Molecular Identification and Morphological and Diversity of Endophytic Fungi from Capparis spinosa L.
Mohsen Rajabi - Mohammad Reza Azimi Moghadam - Ali Azizi - Jalal Soltani - Melika Esfandiari
Volatile components of Thymus species using HD and GC/MS
Mohammad Hadi Meshkatalsadat
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1