0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تغییرات اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی سرخارگل Echinacea purpurea L. در پاسخ به تیمارهای مختلف تغذیه
نویسندگان :
سمانه اسدی صنم
1
بهلول عباس زاده
2
معصومه لایق حقیقی
3
فاطمه عسکری
4
1- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
2- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
3- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
4- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
کلمات کلیدی :
تغذیه،کود بیولوژیک،سوپراکسید دسموتاز،جرماکرن
چکیده :
گیاه سرخارگل، یک گیاه علفی چند ساله از خانواده Asteraceae، بومی شرق و مرکز ایالات متحده است. خواص ضد باکتری، ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی و افزایش قدرت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری زا، در این گیاه به اثبات رسیده است. خطرات زیست محیطی و بهداشتی کودهای شیمیایی محققان را بر آن داشته است تا نیازهای تغذیه ای گیاهان را با استفاده از کودهای آلی و بیولوژیکی تامین کنند. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات کودهای آلی و بیولوژیکی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و عملکرد و ترکیب اسانس E. purpurea انجام شد. تیمارها شامل مصرف کودهای شیمیایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم (N50P25K25؛ N75P35K35 و N100P35K35 کیلوگرم در هکتار)، کود دامی (30، 60 و 90 تن در هکتار)، ورمی کمپوست (5، 10 و 15 تن در هکتار)، N50P25K25 با ورمی کمپوست 5 تن در هکتار، کودهای بیولوژیک شامل. intraradaices + G. mosseae G. ، Azopirillum + Pseudomonas، Thiobacillus با 5 تن در هکتار ورمی کمپوست و Thiobacillus با 250 کیلوگرم در هکتار گوگرد بودند. بیشترین فعالیت آنزیم SOD (5/63 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار تلفیقی Azospirillum+Pseudomonas مشاهده شد. تلقیح خاک با باکتری Azospirillum+Pseudomonas (Pseudo+Azo)، بیشترین تأثیر را بر فعالیت آنزیم POD (05/1 واحد بر گرم وزن تر) داشت. مقادیر مختلف ورمیکمپوست باعث افزایش فعالیت آنزیم های APX و CAT در برگ سرخارگل به ترتیب با (14/57 و 45/10 واحد بر گرم وزن تر) شد. بیشترین فعالیت آنزیم PPO (822/0 واحد بر گرم وزن تر) در تیمار N100P75K75 به دست آمد. در سال اول و دوم کشت، بیشترین عملکرد اسانس گل سرخارگل در تیمار N50P25K25 + 30 تن در هکتار کود دامی (N50P25K25+manure-30) به ترتیب با 7/11 و 16/7 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. در بررسی ترکیبات اسانس گل سرخارگل 31 ترکیب شناسایی شد که حاکی از این بود که جرماکرن غالبترین جزء اسانس در سال اول و جرماکرن و برگاموتن در سال دوم بودند. E-کاریوفیلن، P-سیمن و آلفا-فلاندرن از دیگر ترکیبات شناسایی شده بود. بیشترین مقدار جرماکرن در سال اول در تیمار کودی N50P25K25 و در سال دوم در تیمار کودی NPK + 30 تن کود دامی ثبت شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
برسی اثر آسکوربیک اسید بر میزان کلروفیلa، bو میزان پرولین گیاهSalicornia persica AKHANI تحت تنش شوری
مریم بواشه - سعیده قیاسوند - مهسا السادات خرسندی مقدم
اثر نانوذرات نقره سنتز شده عصاره گل و برگ پیچک صحرایی بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی
نسترن متین پور - رسول شکری - مجتبی صلوتی
اثر حذف جوانه انتهایی و فواصل کشت بر بیومس، محتوا و ترکیبات اسانس جعفری مکزیکی
لیلا مهدی زاده - محمد مقدم
تولید نوشیدنی های بر پایه گیاهان دارویی
فاطمه بیات - مانادانا بیمکر - علی گنجلو - محسن زندی
اولویت بندی گیاهان دارویی قابل کشت پا یدار در منطقه بم با استفاده از شیوه های تصمیم گیری چند معیاره
شهریار اخترشناس - شهرام آریافر - ایرج توسلیان - علیرضا امیری
اثر پودر گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر وزن بدنی و درصد تلفات در جوجه های گوشتی تحت چالش استرس گرمایی مزمن
سیده عالمه حسینیان - مهراد میرسعیدی فراهانی
مطالعه مولکولی گیاه دارویی باریجه (Ferula gummosa) در استان خراسان شمالی
علی شیردل - ابوالفضل طهماسبی - مجید محمد اسمعیلی - فاطمه نصرالهی
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
بررسی الگوی بیان ژنهای bax و bcl-2 در سلول سرطانی Hela تیمار شده با عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) و نانوذره گرافن
زهرا رشیدی - مهیار گرامی - مهدی عارف راد - زهرا قربانی - علی پاکدین پاریزی
بررسی قابلیت گیاه پالایی مس و تاثیر آن بر سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی در گیاه گل داوودی (Chrysanthemum indicum L.)
سینا نصرت آبادی - حمیدرضا کاوسی - مهدی سرچشمه پور - مهدی منصوری
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1