0% Complete
صفحه اصلی
/
پنجمین کنگره بین المللی و ششمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
رابطه رگرسیونی بین میزان کروسین زعفران با پارامترهای خاک و مدیریت کاشت همراه با استفاده از کودهای زیستی باکتریایی
نویسندگان :
غفار خضری
1
روح الله مرادی
2
ایمان یوسفی جوان
3
1- دانشگاه تربت حیدریه
2- دانشگاه تربت حیدریه
3- دانشگاه تربت حیدریه
کلمات کلیدی :
Saffron،Crocin،Bacterial biofertilizer،Regression،Meta-analysis
چکیده :
زعفران یک محصول با ارزش بالا است که کیفیت تجاری و دارویی آن تا حد زیادی توسط ترکیب آپوکاروتنوئیدی آن، بهویژه کروسین، تعیین میشود. استفاده از شیوههای زراعی پایدار مانند استفاده از کودهای زیستی باکتریایی میتواند در افزایش محتوای کروسین زعفران مؤثر و کمککننده باشد. در این مطالعه دادههای حاصل از چندین تحقیق از سال 2000 به بعد در مورد اثرات کودهای زیستی باکتریایی بر روی کروسین زعفران مانند جنس و گونه باکتری، نوع خاک، رسانایی الکتریکی، pH، محتوای ماده آلی، تعداد سالهای بعد از تیمار، استفاده از کود دامی و شیمیایی، میزان کاربرد و غلظت تلقیح باکتریایی دریافت گردید. تجزیهوتحلیل رگرسیون با استفاده از نرمافزار SAS برای تعیین کمیت تأثیر نسبی این عوامل بر محتوای کروسین انجام شد. نتایج نشان داد که درصد وزنی ماده آلی خاک مؤثرترین عامل افزایش میزان کروسین (ضریب رگرسیون = 39/0) در کنار استفاده از کودهای زیستی باکتریایی است، به طوری که هر یک درصد افزایش ماده آلی با افزایش 11 درصدی در محتوای کروسین همراه است. تنوع گونههای باکتریایی (37/0) و کاربرد کود دامی (35/0) نیز به طور قابل توجهیی سطح کروسین را افزایش دادند. در مقابل، تعداد سالهای پس از تیمار، رابطه منفی (49/0-) را نشان داد که نشاندهنده کاهش سالانه 7 درصدی در اثربخشی کود زیستی است. این نتایج بر اهمیت غنیسازی مواد آلی خاک، استفاده از جمیعت باکتری متنوع و استفاده معقول از کود دامی، در کنار تجدید استفاده از کودهای زیستی و آلی در سالیان متوالی پس از کشت، برای حفظ عملکرد کیفی زعفران به خصوص میزان متابولیت مهم و ارزشمند کروسین تأکید میکنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی مقایسه ای ترکیبات زیست فعال و پتانسیل دارویی Tuber brumale ایرانی و گونه های منتخب اروپایی دنبل کوهی:یک مرور ساختار یافته
سونیا صائمی - علیرضا مهرگان نیکو
Advances and Perspectives in Tissue Culture, Genetic Engineering and Biotechnology of Cannabis: An important medicinal plant
Mohsen Hesami
اثرات کاربرد اسید هیومیک درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
پردیس فیض عباسی - علی اشرف امیری نژاد
برآورد اقتصادی تولید و عملکرد گیاه دارویی زوفا در شرایط دیم (دماوند)
سمانه اسدی صنم - محمدحسین لباسچی - میثم انصاری - فاطمه ذاکریان
A review of the importance of Taxol production from yew (Taxus baccata L.)
Raheleh Gorzi - Azizolloh Kheiry - Hossein Rabbi Angourani
Protective effect of Vitex agnus‑castus on memory deficits induced by repeated exposure toluene in mice
Soroush Farhadi Pahndari - Akbar Hajizadeh Moghaddam - Fereshteh Mirmohammadrezaei
Determining the best method to overcome the dormancy of baneh ( Pistacia atlantica Desf) seeds
Hossein Rabbi Angourani
استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری تصویر برای شناسایی و تفکیک قارچهای سمی
عبدالحسن کاظمی - ثنا کاظمی
کشت گیاهان دارویی در استان گیلان: مروری بر وضعیت، گونهها، توسعه و برنامههای آموزشی
کریم معتمد
Effect of Abiotic Stresses on Secondary Metabolites of Purslane (Portulaca oleracea L.) Medicinal Plant with the Approach of Climate Change
Seyed Yaser Ashrafi - Pirdashti Hemmatollah - Zahra Nouri Akandi - Mehranoosh Emamian Tabarestani
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.5