0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی میزان ترکیب اسیدهای چرب گونه های وحشی بادام استان کرمانشاه
نویسندگان :
امیدعلی امجدیان
1
عیسی ارجی
2
1- اداره کل امور عشایر استان کرمانشاه
2- دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
آمیگدالوس، کروماتوگرافی, اسید چرب اشباع, اسید چرب غیر اشباع
چکیده :
بادام (Amygdalus) نوعی میوه است، که درخت آن بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیا میباشد. هدف از این تحقیق تعيين تركيب اسيدهاي چرب درگونه های بومی بادام استان کرمانشاه بود. متدلوژی: براي تعيين درصد روغن بذور از روش سوكسله و براي تركيب اسيدهاي چرب از دستگاه گازكروماتوگرافي استفاده شد. ابتدا اسیدهای چرب را از نمونه های بادام استخراج و به متیل استر تبدیل شدند. سپس 1 میکرولیتر از متیل استر اسیدهای چرب به دستگاه GC تزریق و نوع اسیدهای چرب موجود در روغنها تعیین گردید تحلیل آماری داده ها با استفاده از آنالیز واریانسANOVA)) و آزمون دانکن(Duncan) انجام شد. یافته ها: نتايج آزمایشات انجام شده نشان داد عمده ترین اسيدهاي چرب شناسايي شده عبارتند از اولئیک اسید، لینولنیک اسید، لینولئیک اسید، پالمتيك اسيد، پالميتولئيك اسيد، استئاريك اسيد، آراشيدونيك اسيد. اولئيك اسيد(غیر اشباع)14/75درصد، لينولئيك اسيد با 27/. ،ساير اسيدهاي چرب86/24 درصد روغن بادام را تشکیل دادند. نتيجه گيري: بیشترین و کمترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع و اشباع به ترتیب در گونه های آمیگدالوس کومونیس سنقر اولئیک اسید با (75.14 )درصد و لینولنیک اسید آمیگدالوس اورینتالیس سنقر (6/22) درصد را به خود اختصاص دادند که نشان می دهد درصد اسیدهای چرب غیر اشباع در این گونه های بادام بسیار بالاست که اهمیت و ارزش غذایی و دارویی آن را منحصر بفرد می نماید. حاصل کار انجام شده حاکی ا ز آن است که هسته بادام به دليل داشتن بالاترین مقدار اسيدهاي چرب غير اشباع و خواص آنتي اكسيداني بالا در صنايع دارويي و بهداشتي كشور حائز اهمیت فراوان است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Lepiota metulispora: An imperative source of some secondary metabolites, antibacterial and antioxidant agents
Abdul Rehman Niazi - Najam-ul-Sehar Afshan - Muniba Shafique - Alishba Anam
اثر تنش فلزات سنگین کادمیوم و نیکل بر ترکیبات عصاره گیاه آویشن ایرانی (Thymus persicus)
کیوان آقائی - زهرا مصطفوی
تاثیر محرک های زیستی در کاهش اثرات سوء تنش خشکی در زیره سبز
رقیه امینیان دهکردی
Comparative study of total phenolic content and antioxidant activity of Nepeta pogonsperma hexane and hydroalcoholic extracts
Behavar Asghari - Sudabeh Mafakheri
Investigating the cultivation and domestication of wild populations of Iranian shallots(Allium hirtifolium Boiss.) from the habitats of Zanjan province
Hossein Rabbi Angourani
The Calendula officinalis used in polymeric hydrogel burn dressings to improve the wound healing process
Yasamin Azimi - Mohsen Shahrousvand - Jamshid Mohammadi-Rovshandeh - Hojjat Basati
بررسی اثر عصارة برگ گیاه عشقه بر روی بی دردی در موش سوری نر (mice) به روش تست فرمالین
مژگان انصاری - سیما سبزه خواه
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Effect of Abiotic Stresses on Secondary Metabolites of Purslane (Portulaca oleracea L.) Medicinal Plant with the Approach of Climate Change
Seyed Yaser Ashrafi - Pirdashti Hemmatollah - Zahra Nouri Akandi - Mehranoosh Emamian Tabarestani
INVESTIGATING THE ANTICORROSIVE EFFECT OF CATECHIN ON IRON
Seyed mohammad Shoaei
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1