0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی اثر عصارة برگ گیاه عشقه بر روی بی دردی در موش سوری نر (mice) به روش تست فرمالین
نویسندگان :
مژگان انصاری
1
سیما سبزه خواه
2
1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه آزاد دامغان
کلمات کلیدی :
گیاه عشقه،بی دردی،فرمالین،رت
چکیده :
چکیده درد حسی ناخوشایند و تجربهای احساسی همراه با آسیب بافتی واقعی میباشد. مصرف مکرر داروهای شیمیایی برای کاهش درد منجر به ایجاد تحمل به اثر ضد دردی آنها باعث کاهش درد در کمترین زمان میگردد. شماری از ترکیبات گیاهی در درمان و کنترل درد مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر عوارض جانبی داروهای شیمیایی و گرانی آنها سبب گرایشی مجدد مردم به طب گیاهی شده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد دردی عصاره برگ گیاه عشقه در موش سوری (mice) نر به روش تست فرمالین و مقایسه آن با داروهای شیمایی استامینوفن میباشد. در این تحقیق از ۲۰ سر موش سوری (mice) استفاده شده و حیوانات در گروههای ۴تایی نگهداری میشدند. در این تحقیق از ۵ گروه شامل، گروه شاهد یا کنترل، گروههای دریافت دوز (mg/kg 50، 30، 20) عصاره عشقه و گروه دریافت کنندة cc ۱۰ استامینوفن 500 میلی گرم و از فرمالین برای ایجاد درد در موشها استفاده گردید. ابتدا درد را توسط فرمالین به چای چپ موش تزریق زیرجلدی کرده و سپس بجز گروه کنترل بقیه گروهها دوزهای ذیل شده را تزریق زیر جلدی نموده و برای سنجش درد در دستگاه تست فرمالین قرار دادند. معیارهای اندازهگیری درد تست فرمالین شامل، لیسیدن پا، پرش jumping، ادرار و مدفوع میباشد. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که دوز (mg/kg 50) در مقایسه با دوزهای (mg/kg 30، 20) اثرات ضد دردی بیشتری را نشان داده و دوز (mg/kg 50) تقریباً اثر ضد دردی استامینوفن cc10 ، 500 میلی گرم را نشان داد. بنظر میرسد عصارة عشقه بطور مستقیم به وسیله نوروترانسمیترهایی نظیر سروتونینی هسیتامین، پروسوگلاندینها ایجاد شده است. چرا که همه این نوروترانسمیترها با نرونهای عصبی دردزایی محیطی در ارتباط میباشند و همچنین اثرات ضد دردی گیاه عشقه بخاطر ترکیبات فلاونوییدها میباشد که اثرات ضد دردی و ضد التهابی دارد و احتمالا این اثرات از طریق فعال کردن مسیر اوپیدپیدی میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی و ارزیابی عوامل موثر از کاشت تا برداشت گیاه زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - عبدالامیر بستانی
بررسی اثر عصاره گیاهان جنسینگ، سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
سنا معین - مجتبی محمدی رکن آبادی - رسول شکری
Effect of isolated polysaccharide from Rosa canina on the methylation of insulin and pdx1 in diabetic rats
Soraya Sajadimajd - Gholamreza Bahrami
حفظ و تقویت تنوع زیستی لازمه بقای اکوسیستمهای کشاورزی و نقش موثر آنها در احیای دریاچه اورمیه
اکبر عبدی قاضی جهانی - نگار ولی زاده
Evaluation of antibacterial effects of hexane extract of Euphorbia helioscopia root smoke
Amirarsalan Kavyanifard
اثر تنش خشکی بر روی صفات مرتبط با عملکرد گیاه مریم گلی رشد یافته در شهرستان مشگین شهر-اردبیل
رامز اسماعیلی
Effect of Abiotic Stresses on Secondary Metabolites of Purslane (Portulaca oleracea L.) Medicinal Plant with the Approach of Climate Change
Seyed Yaser Ashrafi - Pirdashti Hemmatollah - Zahra Nouri Akandi - Mehranoosh Emamian Tabarestani
Antimicrobial impacts of methanolic extract of Cyanobacteria isolated from Iran's Lake Urmia
Hamieh Goshtasbi - Azam Safary - Mostafa Akbarzadeh-khiavi - Ali Movafeghi - Yadollah Omidi
Geographical distribution of Violaceae in Iran focusing on new research on medicinal Viola sp.
Ali Ammarellou - Valiallah Mozaffareian
ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به روش احیای آهن سه ظرفیتی در عصاره های استخراج شده از گیاه دارویی کنگر خوراکی
سیده آرزو موسوی - احمد آقایی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.3