0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی اثرات اسیدسالیسیلیک و اسیدجاسمونیک بر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni ) در شرایط درون شیشهای
نویسندگان :
سید نجم الدین مرتضوی
1
پریسا رضایی
2
محسن ثانیخانی
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
استویا،تنظیم کنندههای رشد،فنل کل،فعالیت آنتیاکسیدانی
چکیده :
چکیده استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) متعلق به خانواده کاسنی بوده و بومی مناطق شمالی آمریکای جنوبی از جمله پاراگوئه و برزیل می باشد (Salazar et al., 2018). استویا به دلیل داشتن گلیکوزیدهای شیرین کننده طبیعی به عنوان جایگزینی برای ساکارز در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود (Raina and Sharma 2013). به منظور بررسی اثر سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر برخی صفات فیزیولوژیکی گیاه استویا در شرایط درون شیشه ای، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارها شامل اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک در سه سطح (05/0، 1/0، 2/0) میلیمولار در مقایسه با شاهد (محیط کشت MS) و تأثیر آنها بر فنل کل (روش فولین سیکلتو)، فلاونوئید کل (روش کلرید آلومینیوم) و فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH) پیکر رویشی بررسی شد. تجزیه واریانس داده ها نشان داد فنل کل، فلاونوئید و ظرفیت آنتی اکسیدانی به طور معنی داری تحت تأثیر تنظیم کننده های رشد اعمال شده قرار گرفتند. بیشترین مقدار فنل کل (1849 میلی گرم معادل اسید گالیک بر 100 گرم وزن خشک) در 2/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک به دست آمد. محتوای فلاونوئید کل از 85/12 (شاهد) تا 31/19 میلی گرم معادل کوئرستین بر 100 گرم وزن خشک (1/0 میلی مولار اسید جاسمونیک) متغیر بود. همچنین استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک باعث افزایش محتوای فعالیت آنتی اکسیدانی نسبت به شاهد شد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر مشخص شد استفاده از تنظیم کننده های رشد مورد مطالعه باعث افزایش فلاونوئید کل، ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی استویا می شود. Abstract Effects of salicylic acid and jasmonic acid on phenolic, flavonoid compounds and antioxidant activity of Stevia rebaudiana Bertoni under in vitro condition Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) belonging to the Asteraceae family, native to the northern regions of South America namely Paraguay and Brazil (Salazar et al., 2018). Stevia is used as a substitute for sucrose in the food and pharmaceutical industries due to its natural sweetening glycosides (Raina et al., 2013). In order to study the effect of salicylic and jasmonic acid on some physiological traits of stevia under in vitro conditions, a completely randomized design with four replications was conducted at University of Zanjan. Treatments were including salicylic acid and jasmonic acid at three levels (0.05, 0.1, 0.2) mM compared with control (MS medium) and their influence on total phenol (Folin Cicalto method), total flavonoids (aluminum chloride method) and antioxidant activity (DPPH method) of foliage. Analysis of variance showed that total phenol, flavonoid and antioxidant capacity were significantly affected by the applied growth regulators. The highest total phenol content (1849 mg GAE/100 g DW) was obtained in 0.2 mM salicylic acid. Total flavonoid content varied from 12.85 (control) to 19.31 (0.1 mM jasmonic acid QE/100 g DW). Also application of salicylic acid and jasmonic acid treatments increased the content of antioxidant activity compared to the control. According to the results of the present study, it was found that application of the studied growth regulators increases total flavonoids, phenolic compounds and antioxidant activity of stevia.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ضرورت کاربردهای گیاهان دارویی در معماری سبز بیونیک با رویکرد سلامتی جامعه
منصور شیرمرد - عاطفه خوش لهجه مفرد
کوجیک اسید و کاربرد آن در مهار تیروزیناز و جلوگیری از تولید بیش از حد رنگدانه های پوستی
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
Theoretical investigation of the antioxidant property of catechin with DFT
Seyed mohammad Shoaei
مروری بر ظرفیت های دارویی و اثرات درمانی بنفشه های معطر
پروین محرابی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
Improvement the Biosynthesis and Production of Dietary Fibers, Chitin and Polysaccharides in Edible-Medicinal Mushroom Pleurotus ostreatus with the Properties of Natural Functional Food and Dietary Supplement
Mahnaz Mehrabi - Nasser Poursaeid
Electrochemical study of blackberry berries, leaves and roots related to Tarom region of Zanjan-Iran
Seyed Mohammad Shoaei
ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به روش احیای آهن سه ظرفیتی در عصاره های استخراج شده از گیاه دارویی کنگر خوراکی
سیده آرزو موسوی - احمد آقایی
Hairy root Induction of Foeniculum vulgare M.
Shirin Alijani
Anti-proliferative and apoptotic effects of Piper cubeba hydroalcoholic extract on the MCF-7 human breast cancer cell line
Tayebeh Mohammadi - Mehrdad Pooyanmehr - Farhang Tafaroji
The Effects Of Chitosan and Salicylic acid On Elicitation Of Secondary Metabolites in Callus culture of Matricaria chamomilla
Shima Alaei - Sara Sharifi - Lia Shooshtari
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1