0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
مروری بر ظرفیت های دارویی و اثرات درمانی بنفشه های معطر
نویسندگان :
پروین محرابی
1
فرزان طاهری
2
محمد رسولی
3
علی عمارلو
4
1- دانشگاه آزاد واحد تاکستان
2- دانشگاه آزاد واحد تاکستان
3- دانشگاه آزاد واحد تاکستان
4- دانشگاه آزاد واحد زنجان
کلمات کلیدی :
بنفشه،خاصیت دارویی،بنفشه معطر
چکیده :
The demand for medicinal plants is increasing day by day all over the world to improve the quality of life. Viola odorata blooms in early spring in continental climates with delicate flowers with an attractive scent. Traditionally, it is part of various native preparations and is used to treat respiratory and inflammatory diseases. This article deals with medicinal capacities and therapeutic effects of aromatic violets. Descriptive research method is based on library studies. Articles according to the keywords of "Medicinal capacity", "cure", "Herbal therapy" and "Viola odorata" was extracted and reviewed in foreign journals during the years 2005 to 2022. Viola odorata has shown anti-inflammatory, anti-pyretic, anti-bacterial, hepatoprotective activity. Viola odorata TPM therapeutic products include violet oil for topical or nasal use for nervous and skin disorders, as well as tablets, decoctions, sweet syrups, and sweet or semi-solid edible products for skin, respiratory, digestive, and urinary diseases. Flavonoids, saponins and alkaloids are responsible for the medicinal activities. Although the aromatic Viola plant contains different plant compounds and different plant components that are responsible for different medicinal effects of the plant, more research should be done to evaluate the mechanism of action of medicinal plants with different activities
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضائی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
تاثیر نفتالین استیک اسید، بنزیل آمینوپورین و کینتین بر جنین زایی سوماتیکی و باززایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus niger)
رقیه احمدپور - بهرام ملکی زنجانی - قاسمعلی گروسی - رحیم حداد - رضا فرجامی نژاد
تأثیر اندازه ی پیاز در عملکرد کمی و کیفی زعفران در منطقه ی ییلاقی جنت رودبار (Corocus sativus)
سمیه قاسمی - صادق پورمرادی - عباس احمدی ماچیانی - سمانه رودگرنژاد
Investigation of the presence of flavonoids in fungal endophytes associated with Capparis spinosa L. by HPLC method
Mohsen Rajabi - Mohammad Reza Azimi Moghadam - Ali Azizi - Jalal Soltani
Determination of essential oil compounds of Achillea milleolifium extracted using different distillation methods
Mohammad Hadi Messhkatalsadat
اتنوبوتانی و اثر رویشگاه های طبیعی بر خصوصیات گاوزبان ایرانی
محمد بهزاد امیری - پرویز رضوانی مقدم - محسن جهان
The Calendula officinalis used in polymeric hydrogel burn dressings to improve the wound healing process
Yasamin Azimi - Mohsen Shahrousvand - Jamshid Mohammadi-Rovshandeh - Hojjat Basati
Improving the growth and biochemical traits of black cumin (Nigella sativa L.) by applying Humic acid and Azotobacter
Sudabeh Mafakheri - Behvar Asghari
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
مهرداد کاشفی - فاطمه تاج آبادی - سید وحید قاسمی - رضا حاجی آقایی - معراج نجفی
Medicinal Properties of Bacopa Monnieri L.: A review
Mobina Karamiargeneh - Parichehr Hanachi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1