0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی فیتوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه داروئی درمنه (Artemisia L.)
نویسندگان :
لیلا اکبری
1
زینب چقاکبودی
2
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
درمنه،فنل،قند محلول،فلاوونوئید
چکیده :
بسیاری از عصاره گیاهان داروئی جایگزین مناسبی برای درمان عفونت ها هستند و خواص داروئی گیاهان نیز مربوط به حضور متابولیت های ثانویه در آن هاست. با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه درمنه هدف از انجام این تحقیق، بررسی خصوصیات بیوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه آرتمیزیا از خانواده کاسنی بود. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی انجام شد. صفات مورد مطالعه در این تحقیق شامل تعیین محتوای قند کل، فنل و فلاوونوئید پس از تهیه عصاره گیاهی گونه ها بود.نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه گونه ها در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار را نشان داد. در نتایج مقایسه میانگین، گونه Austrica و Touranfortiana به ترتیب کمترین (0/42) و بیشترین (0/502) میلی گرم بر لیتر محتوای فنل را نشان دادند. در مقایسه محتوای قند محلول و میزان فلاوونوئید نیز به ترتیب کمترین مقدار ( 0/461 میلی گرم بر لیتر و 1/194 میکروگرم) مربوط به گونه Scoparia و بیشترین محتوای قند محلول و فلاوونوئید ( 0/681 میلی گرم بر لیتر و 2/388 میکروگرم) مربوط به گونه Touranfortiana بود. نتایج همبستگی بین صفات مورد بررسی نیز نشان داد که بیشترین همبستگی (0/899) در سطح احتمال پنج درصد بین محتوای فنل و فلاوونوئید به صورت مثبت و معنی دار و سپس همبستگی مثبت و معنی دار بین محتوای قند محلول و فنل کل (0/812) نشان داده شد. بر اساس نتایج حاصل از تحقیق در بین گونه های مورد مطالعه گونه A.Touranfortiana با محتوای قند محلول، فنل کل و فلاوونوئید بیشتر می تواند در مطالعات فیتوشیمیائی بیشتری جهت معرفی به عنوان کشت در سطح وسیع مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
A review of the importance of Taxol production from yew (Taxus baccata L.)
Raheleh Gorzi - Azizolloh Kheiry - Hossein Rabbi Angourani
Geographical distribution of Violaceae in Iran focusing on new research on medicinal Viola sp.
Ali Ammarellou - Valiallah Mozaffareian
تاثیر محرک های زیستی در کاهش اثرات سوء تنش خشکی در زیره سبز
رقیه امینیان دهکردی
بررسی اثرات مقادیر مختلف هورمون های جیبرلین و اکسین بر سازگاری و خصوصیات کمی و کیفی گیاه زنجبیل (Zingiber officinale)
مسعود اسدی داشبلاغ - غلامعلی اکبری - جواد میرعرب رضی - حسین زینلی
Carbon nanotubes: A promising nanocarrier for gene transfer to plant cells
Sara Abedini - Shahram Pourseyedi - Jafar Zolala - Roohollah Abdolshahia
The influence of extraction methods on the essential oil content and the chemical composition of Prangos ferulacea (L.) Lindl
Zahra Mohebi
تأثیر پلاسمای سرد بر روی محتوای اسانس و ترکیب زیره سبز (Cuminium cyminum L.).
فاطمه شکوهی - محمد تقی عبادی - حمید رضا قمی - مهدی عیاری
تاثیر ژل آلوئه ورا بر ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی دوره انبارمانی سرد
سعیده خالقی - ولی ربیعی - فرهنگ رضوی
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
مهرداد کاشفی - فاطمه تاج آبادی - سید وحید قاسمی - رضا حاجی آقایی - معراج نجفی
Bioinformatics study of three key enzymes of phenylpropanoids biosynthesis pathway
Mohammad Rafiei - Fatemeh Khakdan - Athar Sadat Javanmard
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1