0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی فیتوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه داروئی درمنه (Artemisia L.)
نویسندگان :
لیلا اکبری
1
زینب چقاکبودی
2
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
درمنه،فنل،قند محلول،فلاوونوئید
چکیده :
بسیاری از عصاره گیاهان داروئی جایگزین مناسبی برای درمان عفونت ها هستند و خواص داروئی گیاهان نیز مربوط به حضور متابولیت های ثانویه در آن هاست. با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه درمنه هدف از انجام این تحقیق، بررسی خصوصیات بیوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه آرتمیزیا از خانواده کاسنی بود. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی انجام شد. صفات مورد مطالعه در این تحقیق شامل تعیین محتوای قند کل، فنل و فلاوونوئید پس از تهیه عصاره گیاهی گونه ها بود.نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه گونه ها در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار را نشان داد. در نتایج مقایسه میانگین، گونه Austrica و Touranfortiana به ترتیب کمترین (0/42) و بیشترین (0/502) میلی گرم بر لیتر محتوای فنل را نشان دادند. در مقایسه محتوای قند محلول و میزان فلاوونوئید نیز به ترتیب کمترین مقدار ( 0/461 میلی گرم بر لیتر و 1/194 میکروگرم) مربوط به گونه Scoparia و بیشترین محتوای قند محلول و فلاوونوئید ( 0/681 میلی گرم بر لیتر و 2/388 میکروگرم) مربوط به گونه Touranfortiana بود. نتایج همبستگی بین صفات مورد بررسی نیز نشان داد که بیشترین همبستگی (0/899) در سطح احتمال پنج درصد بین محتوای فنل و فلاوونوئید به صورت مثبت و معنی دار و سپس همبستگی مثبت و معنی دار بین محتوای قند محلول و فنل کل (0/812) نشان داده شد. بر اساس نتایج حاصل از تحقیق در بین گونه های مورد مطالعه گونه A.Touranfortiana با محتوای قند محلول، فنل کل و فلاوونوئید بیشتر می تواند در مطالعات فیتوشیمیائی بیشتری جهت معرفی به عنوان کشت در سطح وسیع مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات تنش های همزمان شوری و گرما بر مقدار رزمارینیک اسید و بیان ژن RAS در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
اثر نانوذرات نقره سنتز شده عصاره گل و برگ پیچک صحرایی بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی
نسترن متین پور - رسول شکری - مجتبی صلوتی
The reaction of two species; Nepeta denudate Benth. and Nepeta crassifolia Boiss & Buhse. to stratification and planting density
Masoumeh Layeghhaghighi - Bohloul Abbaszadeh - Mehrdokht Najafpour - Behrouz Naderi
Physiological and biochemical characterization of Peppermint (Mentha piperita L.) and Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) in the Water- stream Hydroponic system
Mahsa Daryadar
Morphological, Chemical and Antioxidant properties of Dracocephalum moldavica L.: A review
Mina Nasiri - Ali Ganjloo - Mandana Bimakr
بررسی اثرات اسیدسالیسیلیک و اسیدجاسمونیک بر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni ) در شرایط درون شیشهای
سید نجم الدین مرتضوی - پریسا رضایی - محسن ثانیخانی
Volatile components of Thymus species using HD and GC/MS
Mohammad Hadi Meshkatalsadat
اثر هیپولیپدمیک برخی از گیاهان بومی استان کرمانشاه
مریم سادات مشعشعی - سمیه بهلولی
مطالعه مولکولی گیاه دارویی باریجه (Ferula gummosa) در استان خراسان شمالی
علی شیردل - ابوالفضل طهماسبی - مجید محمد اسمعیلی - فاطمه نصرالهی
Improvement the Biosynthesis and Production of Dietary Fibers, Chitin and Polysaccharides in Edible-Medicinal Mushroom Pleurotus ostreatus with the Properties of Natural Functional Food and Dietary Supplement
Mahnaz Mehrabi - Nasser Poursaeid
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1