0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره گیاه رزماری و تاثیر این عصاره در بیان ژن AFL1 در قارچ آسپرژیلوس فلاوس با روش Real Time-PCR
نویسندگان :
مجتبی محمدی
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
کلمات کلیدی :
عصاره رزماری،آسپرژیلوس فلاوس،ژن AF1،روش Real Time-PCR
چکیده :
سابقه و هدف: رزماری گیاه دارویی مهم است که خاصیت ضد میکروبی آن تاکنون بسیار کم مورد توجه قرار گرفته و تاثیر آن بر روی قارچ های بیماری زا و توکسین زا چندان بررسی نشده است. با توجه به محدود بودن داروهای ضد قارچی و مقاومت حاصل از آنها، به نظر می رسد که دست یابی به داروی موثر گیاهی ضد قارچی حائز اهمیت می باشد. ارزیابی خاصیت ضد قارچی عصاره گیاه رزماری بر روی قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تاثیر این عصاره در بیانAFL1 در این قارچ با استفاده از روش Real Time.PCRهدف این مطالعه می باشد مواد و روش ها: ابتدا قارچ های آسپرژیلوس فلاووس را روی محیط سابرودکستروز آگار و با تراکم نیم مکفارلند به صورت فشرده کشت داده و دیسک های استاندارد رزماری را روی سطح محیط کشت قرار دادیم تا با روش دیسک دیفیوژن، خاصیت ضد قارچی عصاره رزماری مشخص گردد و سپس به کمک روش ماکرودلوشن، ده لوله استاندارد و استریل و محیط مایع سابرودکستروز براث غلظت موثر عصاره را محاسبه کردیم و نهایتا به تاثیر این عصاره بر بیان. ژن مولد آفلاتوکسین پرداختیم. یافته ها: عصاره رزماری بر روی قارچ ساپروفیت رشته ای آسپرژیلوس فلاووس اثر بازدارندگی مطلوبی دارد به طوریکه متوسط قطر هاله های عدم رشد حدود 16الی 18 میلیمتر تعیین گردید، محاسبه MIC موثر برای قارچ آسپرژیلوس فلاووس 3 الی 5 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه و تعیین گردید و نتایج حاصل از Real Time.PCR نیز مهار ژن تولید کننده آفلاتوکسین را در سطح مولکولی بخوبی به اثبات رسانید نتیجه گیری: عصاره رزماری می تواند رشد قارچ ها را مختل نماید و بطور قابل توجهی تاثیر مهارکنندگی بر بیان ژن 1AFL و تولید آفلاتوکسین در قارچ آسپرژیلوس فلاووس داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Improving the growth and biochemical traits of black cumin (Nigella sativa L.) by applying Humic acid and Azotobacter
Sudabeh Mafakheri - Behvar Asghari
بررسی فولکلور درمانی مبتنی بر گیاهان دارویی در مواجهه با کوید 19 در استانهای زنجان و گیلان
رویا حیدری
بررسی اتنوبوتابی گیاهان دارویی سنتی شهرستان ابهر ، استان زنجان
مهتاب مقدم - فرزانه خواجویی نسب - احمد رضا محرابیان
Antioxidant potential of Chenopodium quinoa Willd. as a promising nutraceutical
Athar Sadat Javanmard - Fatemeh Khakdan
Evaluation of Antibacterial and Antioxidant effect of Ziziphora tenuior essential oil, native to Zanjan province.
Shayan Sadeghilar - Amirsaleh Karimi - Alireza Yazdinezhad - Mehran Mohseni
بررسی اثر عصاره گیاهان جینسینگ، سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
سیما صحرایی - مجتبی محمدی رکن آبادی - رسول شکری
بررسی فیتوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه داروئی درمنه (Artemisia L.)
لیلا اکبری - زینب چقاکبودی
واکنش کمی و کیفی گیاه Nepeta pogonosperma به تیمارهای مختلف تغذیهای
معصومه لایق حقیقی - بهلول عباس زاده - مهردخت نجف پور نوایی - فاطمه ذاکریان - میثم انصاری
کوجیک اسید و کاربرد آن در مهار تیروزیناز و جلوگیری از تولید بیش از حد رنگدانه های پوستی
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
Herbal extract loaded nanofibers as a potential wound-dressing based on polycaprolactone (PCL)/chitosan (CN)/ Melilotus officinalis (MO)
Mohammad Shahrousvand - Mohsen Shahrousvand - Vahid Haddadi-Asl
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1