0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی تأثیر مصرف کودهای نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.)
نویسندگان :
سمیه قاسمی
1
سمانه رودگرنژاد
2
صادق پورمرادی
3
حسام عمادی فر
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
3- دانشگاه گیلان دانشکده علوم کشاورزی
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
کلمات کلیدی :
رزماری،ترکیب اسانس،کود پتاسه،کود ازت،عملکرد
چکیده :
به منظور بررسی تأثیر کودهای نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اسانس گیاه رزماری، آزمایشی در سال 93-1392 در مزرعه ای در شهرستان تنکابن به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در طرح قالب بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار در 27 کرت و 9 تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی ترکیبی از مقادیر کود نیتروژن به شکل اوره خالص 46 درصد در سه سطح (شاهد بدون کود، 50 و100) و پتاسیم 12 درصد در سه سطح (شاهد بدون کود، 40 و80) می باشد. تیمارهای a1b3(صفر کیلوگرم کود ازت و 80 کیلوگرم کود پتاس) و a3b3(100 کیلوگرم کود ازت و 80 کیلوگرم کود پتاس) و a2b2 (50 کیلوگرم کود ازت و 40 کیلوگرم کود پتاس) به ترتیب با عملکرد 4/6239و 7/5868و 4/5450 کیلوگرم سرشاخه خشک گلدار رزمارینوس بیشترین میزان تولید را در بین تیمارهای تحقیق داشته اند. در این مطالعه اختلاف بین تیمار a1b3 به استثناء دو تیمار پیش گفته با سایر تیمارها در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار نشان داد. پس از اسانس گیری مشخص شد که بیشترین درصد اسانس مربوط به تیمار 50 کیلوگرم و 80 کیلوگرم در هکتار کود پتاس است که مقدار آن 5/1 درصد می باشد. در این تحقیق بیشترین میزان ترکیبات کامفن و بتاپینن در بین تیمارهای تحقیق به تیمار a1b3اختصاص داشت. اسانس حاصل از سرشاخه گلدار رزمارینوس این تیمار به ترتیب دارای 11% و 91/7% کامفن و بتاپینن بوده است بنابراین چناچه هدف از تولید رزمارینوس تولید ترکیبات شیمیایی آلفاپینن، سینئول، کامفن و بتاپینن (که در صنایع عطر و ادکلن سازی و دارویی کاربرد دارد) باشد با در نظر گرفتن حداکثر عملکرد سرشاخه گلدار خشک مناسب ترین تیمار a1b3 می-باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکنش کمی و کیفی گیاه Nepeta pogonosperma به تیمارهای مختلف تغذیهای
معصومه لایق حقیقی - بهلول عباس زاده - مهردخت نجف پور نوایی - فاطمه ذاکریان - میثم انصاری
Evaluation of the effect of Thymus vulgaris oil on growth and pathogenetic mechanisms of Fusarium oxysporum
Nima Khaledi
بررسی فیتوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه داروئی درمنه (Artemisia L.)
لیلا اکبری - زینب چقاکبودی
Comparative evaluation of free radical scavenging in some Iranian populations of Anthemis cotula
Fahimeh Jafari
تاثیر نانوکودها بر تغذیه و رشد گیاهان باغی
مهدیه رضایی تبار - محمد ابراهیم رمضانی
ساخت نانوحامل مبتنی بر نانوذرات آهن پارامغناطیسی بیو سنتز شده برای اهداف انتقال ژن
سارا عابدینی - شهرام پورسیدی - جعفر ذوالعلی - روح الله عبئالشاهی
Advances and Perspectives in Tissue Culture, Genetic Engineering and Biotechnology of Cannabis: An important medicinal plant
Mohsen Hesami
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
مهرداد کاشفی - فاطمه تاج آبادی - سید وحید قاسمی - رضا حاجی آقایی - معراج نجفی
بررسی عملکرد عصاره ی گیاه استویا و زیتون در تولید خمیردندان های ارگانیک
مجتبی گودرزی - علی نجفی
Hairy root Induction in Nicotiana tabacum L.
Farzaneh Ramezani - Reza Amirifahliani - Asad Masoumiasl
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1