0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی تأثیر مصرف کودهای نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.)
نویسندگان :
سمیه قاسمی
1
سمانه رودگرنژاد
2
صادق پورمرادی
3
حسام عمادی فر
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
3- دانشگاه گیلان دانشکده علوم کشاورزی
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
کلمات کلیدی :
رزماری،ترکیب اسانس،کود پتاسه،کود ازت،عملکرد
چکیده :
به منظور بررسی تأثیر کودهای نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اسانس گیاه رزماری، آزمایشی در سال 93-1392 در مزرعه ای در شهرستان تنکابن به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در طرح قالب بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار در 27 کرت و 9 تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی ترکیبی از مقادیر کود نیتروژن به شکل اوره خالص 46 درصد در سه سطح (شاهد بدون کود، 50 و100) و پتاسیم 12 درصد در سه سطح (شاهد بدون کود، 40 و80) می باشد. تیمارهای a1b3(صفر کیلوگرم کود ازت و 80 کیلوگرم کود پتاس) و a3b3(100 کیلوگرم کود ازت و 80 کیلوگرم کود پتاس) و a2b2 (50 کیلوگرم کود ازت و 40 کیلوگرم کود پتاس) به ترتیب با عملکرد 4/6239و 7/5868و 4/5450 کیلوگرم سرشاخه خشک گلدار رزمارینوس بیشترین میزان تولید را در بین تیمارهای تحقیق داشته اند. در این مطالعه اختلاف بین تیمار a1b3 به استثناء دو تیمار پیش گفته با سایر تیمارها در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار نشان داد. پس از اسانس گیری مشخص شد که بیشترین درصد اسانس مربوط به تیمار 50 کیلوگرم و 80 کیلوگرم در هکتار کود پتاس است که مقدار آن 5/1 درصد می باشد. در این تحقیق بیشترین میزان ترکیبات کامفن و بتاپینن در بین تیمارهای تحقیق به تیمار a1b3اختصاص داشت. اسانس حاصل از سرشاخه گلدار رزمارینوس این تیمار به ترتیب دارای 11% و 91/7% کامفن و بتاپینن بوده است بنابراین چناچه هدف از تولید رزمارینوس تولید ترکیبات شیمیایی آلفاپینن، سینئول، کامفن و بتاپینن (که در صنایع عطر و ادکلن سازی و دارویی کاربرد دارد) باشد با در نظر گرفتن حداکثر عملکرد سرشاخه گلدار خشک مناسب ترین تیمار a1b3 می-باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر تراکم و تغذیه بر عملکرد سه مرزه گونه Saturjia mutica در شرایط دیم استان آذربایجان شرقی
اکبر عبدی قاضی جهانی - نگار ولی زاده
تغییرات بلندی ساقه و کلروفیل a , b و کارتنوئید در آویش دنایی (Thymus daenensis Celak) با کاربرد قارچهای مختلف در شرایط متفاوت رطوبتی
بهراد فتحعلی پور بناب - امین عباسی - فریبرز شکاری
روشهای استخراج روغن ضروری بومادران (Achillea millefolium) و ارزیابی ترکیبات، فعالیت ضد اکسایشی و اثرات ضد میکروبی و دارویی
پروانه کرمی - محسن زندی - علی گنجلو
Wild mushrooms as source of nutrients
Negin Karami - Abolfazl Kamkar
The Effect of Different Drying Methods on antioxidant properties of edible mushrooms
Maede Shahiri Tabarestani
بررسی خصوصیات کمی اسانس گیاه دارویی مریم گلی لوله ای (Salvia macrosiphon) در رویشگاه های طبیعی استان فارس
علی بهرامی - علیرضا یاوری - علیرضا راهب
The Calendula officinalis used in polymeric hydrogel burn dressings to improve the wound healing process
Yasamin Azimi - Mohsen Shahrousvand - Jamshid Mohammadi-Rovshandeh - Hojjat Basati
بررسی و ارزیابی عوامل موثر از کاشت تا برداشت گیاه زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - عبدالامیر بستانی
بررسی اتنوبوتابی گیاهان دارویی سنتی شهرستان ابهر ، استان زنجان
مهتاب مقدم - فرزانه خواجویی نسب - احمد رضا محرابیان
اثر تنش خشکی بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان و میزان پروتئین های محلول در گیاه آویشن (Thymus vulgaris L.)
کیوان آقائی - فاطمه احمدخانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1