0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
The Effect of Different Drying Methods on antioxidant properties of edible mushrooms
نویسندگان :
Maede Shahiri Tabarestani
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
Antioxidants, Edible mushrooms, Medicinal mushrooms
چکیده :
Edible mushrooms contain minerals, vitamins, and essential amino acids for the human body. These are used as raw, dried with antitumor, antibacterial, antiviral, and antioxidant properties. Antioxidants are important compounds that can protect health by damping active oxygen and free radicals which are produced abundantly in the body. Storage conditions and shelf life for antioxidants are very important for biological activities. Antioxidants and phenolic compounds are affected by storage conditions such as temperature. So, by determining the optimal temperature and storage conditions, it is possible to reduce the losses of different bioactive compounds and increase the shelf life of mushrooms. One of the most important processes after harvesting is drying in order to enhance the quality and durability of the products. The aim of this study was to determine the most effective drying method to keep the antioxidant properties of the mushroom. Based on the resource review, among different drying methods, the maximum and minimum antioxidant capacity was reported in microwave and oven methods, respectively. For drying of medicinal mushrooms such as Shiitake Lentinula and similar them the microwave method is proposed.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Piper cubeba fruit extract has cytotoxic effect on normal cells
Tayebeh Mohammadi - Mehrdad Pooyanmehr - Ali Maleki - Farhang Tafaroji
آیندهی احتمالی محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی در متاورس
آرش مودودی - محمد ناصر مودودی - ابراهیم جهانگیر دهبرزویی - محمود رضا سالار
Evaluation of antioxidant effect and antimicrobial activities of various extract of Rhus coriaria L.
Samaneh Heydari - Abdolrasoul Haghir-e-ebrahimabady - Azam Monfared - Sayed Ahmad Mirshokraei - Zahra Dashtizadeh
کشت گیاهان دارویی در گلخانه
ناصر اسدی - سمیه جلیلیان
پیش درآمدی بر شکل دهی زنجیره ارزش بادام کوهی با تاکید بر کاربردهای دارویی، غذایی و صنعتی آن
غلامرضا مجردی - زهرا صیادی
بررسی متابولیت های ثانویه زعفران( Crocus sativus L ) در مراحل مختلف بیولوژیکی رشد در شرایط ارگانیک
محسن فتحی - کیوان آقایی - علی عمارلو
Effects of Sulforaphane in the Autistic Symptoms in Rat with by Prenatal Valproic acid induction
Sahar Heydari - Ali Mahmoudi
اثرات کاربرد اسید هیومیک درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
پردیس فیض عباسی - علی اشرف امیری نژاد
بررسی اثرات همزمان تنش های شوری و گرما بر بیان ژن C4H درگیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita L.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح أرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1