0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
The Effect of Different Drying Methods on antioxidant properties of edible mushrooms
نویسندگان :
Maede Shahiri Tabarestani
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
Antioxidants, Edible mushrooms, Medicinal mushrooms
چکیده :
Edible mushrooms contain minerals, vitamins, and essential amino acids for the human body. These are used as raw, dried with antitumor, antibacterial, antiviral, and antioxidant properties. Antioxidants are important compounds that can protect health by damping active oxygen and free radicals which are produced abundantly in the body. Storage conditions and shelf life for antioxidants are very important for biological activities. Antioxidants and phenolic compounds are affected by storage conditions such as temperature. So, by determining the optimal temperature and storage conditions, it is possible to reduce the losses of different bioactive compounds and increase the shelf life of mushrooms. One of the most important processes after harvesting is drying in order to enhance the quality and durability of the products. The aim of this study was to determine the most effective drying method to keep the antioxidant properties of the mushroom. Based on the resource review, among different drying methods, the maximum and minimum antioxidant capacity was reported in microwave and oven methods, respectively. For drying of medicinal mushrooms such as Shiitake Lentinula and similar them the microwave method is proposed.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
اثر نانوذرات نقره سنتز شده عصاره گل و برگ پیچک صحرایی بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی
نسترن متین پور - رسول شکری - مجتبی صلوتی
Anti bacterial effects of Saponair officinalis extracts (saponin) against Motile salmonella SP. (a farm Isolate)
Abdolreza Nabinejad
ارزیابی تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت های آنتی اکسیدانی گیاه دارویی (Capparis spinosa) در مراحل مختلف فنولوژیکی
سعید حضرتی - سعید ملایی - حسین ربیعی انگورانی
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
تحلیل بازاریابی گیاه شیرین بیان و گون کتیرایی
علیرضا کرباسی - مریم رحمانی نوده
واکنش گونههای گیاهی مختلف در پاسخ به القای کالوس
منصوره صداقتی - محمد حسن عصاره
(.Toxic Effects of cadmium on Essential Oil Composition, and expression of key genes involved in the biosynthesis of menthol and menthofuran in Peppermint (Mentha piperita L
Manije Sabokdast Nodehi - Zeynab Azimychetabi - Taraneh Karami Moghadam
بررسی اثرات تنش های همزمان شوری و گرما بر مقدار رزمارینیک اسید و بیان ژن RAS در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا
زهره دلیری سوسفی - ماندانا بی مکر - علی گنجلو
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1