0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
روشهای استخراج روغن ضروری بومادران (Achillea millefolium) و ارزیابی ترکیبات، فعالیت ضد اکسایشی و اثرات ضد میکروبی و دارویی
نویسندگان :
پروانه کرمی
1
محسن زندی
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
تقطیر مقاومتی ، بومادران ، روغن ضروری ، خواص ضد میکروبی ، خواص ضد اکسایشی
چکیده :
بومادران (Achillea millefolium L.) جزء گیاهان دارویی چندساله است که امروزه از روغن ضروری آن به طور گسترده-ای در طب سنتی، صنایع غذایی و صنایع آرایشی و بهداشتی و همچنین صنایع دارویی استفاده می شود. خواص دارویی این گیاه از زمان باستان شناخته شده است و کاربرد آن در بسیاری از فرهنگها از اروپا تا آسیا رایج بودهاست. اهمیت اقتصادی گیاه بومادران در روغن ضروری آن است؛ زیرا روغن ضروری این گیاه دارای فعالیت های ضد التهابی، ضد زخم، محافظت از کبد، ضد اضطراب، ضد رماتیسم، ضد اسپاسم، ضدعفونی کننده، تسکین دهنده، قابض، هضم کننده، خلط آور و همچنین خاصیت ضداکسایشی و ضد میکروبی می باشد. بومادران دارای ترکیبات شیمیایی متنوعی است که ترکیبات اصلی آن مونوترپن ها و سزكويی ترپنها هستند. استخراج یکی از اساسی ترین مراحل جهت بدست آوردن و خالصسازی روغنهای ضروری از مواد گیاهی می باشد. با توجه به این که استخراج روغن های ضروری بطور معمول توسط روش تقطیرآبی انجام میگیرد، این روش معایبی مانند زمان فرآیند طولانی، کیفیت پایین روغن ضروری، عملکرد پایین استخراج و هزینه های بالای بهره برداری را دارد. روشهای جدید مختلفی برای استخراج روغن ضروری ارائه شده است، که از آن جمله میتوان به تقطیر به همراه پیشتیمار فراصوت ، استخراج با کمک مایکروویو، استخراج به کمک حرارات دهی مقاومتی اشاره نمود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تنوع در عملکرد روغن ضروری استخراج شده توسط روش حرارت دهی مقاومتی و ترکیب شیمیایی گیاه بومادران انجام شده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اولویت بندی گیاهان دارویی قابل کشت پایدار در منطقه بم با استفاده از شیوه های تصمیم گیری چندمعیاره
شهریار اخترشناس - شهرام آریافر - ایرج توسلیان - علیرضا امیری
The need to pay attention to the ecosystem of medicinal plants in personalized medicine
Seyedeh Azamat Miri - Mohsen Sanikhani
بررسی روابط صفات زراعی زیره سبز در شرایط آبیاری نرمال و تنش خشکی
رقیه امینیان دهکردی
An examination of antibacterial properties and chemical profile of methanolic extract of Agaricus bisporus wild edible mushroom, Zarnagh region (East Azerbaijan province, Iran).
Ghodsieh Bagherzade - Amin Nameni - Pouya Ghamari Kargar
ضرورت کاربردهای گیاهان دارویی در معماری سبز بیونیک با رویکرد سلامتی جامعه
منصور شیرمرد - عاطفه خوش لهجه مفرد
بررسی شرایط زیست و ارزش دارویی و غذایی قارچ دنبلان (جنسTuber )
فاطمه علیلو - غلامعلی حشمتی
بررسی عملکرد عصاره ی گیاه استویا و زیتون در تولید خمیردندان های ارگانیک
مجتبی گودرزی - علی نجفی
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
A review of truffle species in Iran
مسعود شیبانی - صمد جمالی
بررسی مولکولی ژنهای منتخب دخیل در مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در دو اکوتیپ زیرۀ سبز
فرشته لطفی - محمد مهدی مرتضویان - علی ایزدی دربندی - حسین رامشینی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1