0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
روشهای استخراج روغن ضروری بومادران (Achillea millefolium) و ارزیابی ترکیبات، فعالیت ضد اکسایشی و اثرات ضد میکروبی و دارویی
نویسندگان :
پروانه کرمی
1
محسن زندی
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
تقطیر مقاومتی ، بومادران ، روغن ضروری ، خواص ضد میکروبی ، خواص ضد اکسایشی
چکیده :
بومادران (Achillea millefolium L.) جزء گیاهان دارویی چندساله است که امروزه از روغن ضروری آن به طور گسترده-ای در طب سنتی، صنایع غذایی و صنایع آرایشی و بهداشتی و همچنین صنایع دارویی استفاده می شود. خواص دارویی این گیاه از زمان باستان شناخته شده است و کاربرد آن در بسیاری از فرهنگها از اروپا تا آسیا رایج بودهاست. اهمیت اقتصادی گیاه بومادران در روغن ضروری آن است؛ زیرا روغن ضروری این گیاه دارای فعالیت های ضد التهابی، ضد زخم، محافظت از کبد، ضد اضطراب، ضد رماتیسم، ضد اسپاسم، ضدعفونی کننده، تسکین دهنده، قابض، هضم کننده، خلط آور و همچنین خاصیت ضداکسایشی و ضد میکروبی می باشد. بومادران دارای ترکیبات شیمیایی متنوعی است که ترکیبات اصلی آن مونوترپن ها و سزكويی ترپنها هستند. استخراج یکی از اساسی ترین مراحل جهت بدست آوردن و خالصسازی روغنهای ضروری از مواد گیاهی می باشد. با توجه به این که استخراج روغن های ضروری بطور معمول توسط روش تقطیرآبی انجام میگیرد، این روش معایبی مانند زمان فرآیند طولانی، کیفیت پایین روغن ضروری، عملکرد پایین استخراج و هزینه های بالای بهره برداری را دارد. روشهای جدید مختلفی برای استخراج روغن ضروری ارائه شده است، که از آن جمله میتوان به تقطیر به همراه پیشتیمار فراصوت ، استخراج با کمک مایکروویو، استخراج به کمک حرارات دهی مقاومتی اشاره نمود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تنوع در عملکرد روغن ضروری استخراج شده توسط روش حرارت دهی مقاومتی و ترکیب شیمیایی گیاه بومادران انجام شده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثرات مفید روغن هسته انگور بر مارکرهای اکسیداتیو مغزی در اثر مصرف مزمن سرب در موشهای صحرایی نر بالغ
مهدیه انوش - شیما رحمنی - مهران محسنی - میرجمال حسینی
Phytochemical analysis of Iranian Cynomorium songaricum and its antimicrobial activity assessment
Marzieh Sadat Hosseyni - Mahnaz Qomi - Seyed Davood Sharifi
The effect of different irrigation regimes on the number of flowering branches of peppermint under different light intensities
Saeid Hazrati - Masoud Hasanpour - Hamid Mohammadi
روشهای استخراج روغن ضروری بومادران (Achillea millefolium) و ارزیابی ترکیبات، فعالیت ضد اکسایشی و اثرات ضد میکروبی و دارویی
پروانه کرمی - محسن زندی - علی گنجلو
Investigating the antioxidant, antimicrobial and antiproliferative activities of Eryngium planum extract against cancer cell line Hela and Enterococcus faecalis
Fatemeh Shams Moattar - Khosro Issazadeh - Sepideh Esmaeli - Sahar Doaei
Effect of harvest time on phytochemical characteristics of Momordica charantia
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
بررسی عملکرد عصاره ی گیاه استویا و زیتون در تولید خمیردندان های ارگانیک
مجتبی گودرزی - علی نجفی
تأثیرغلظتهای مختلف فلزات سنگین بر برخی شاخصهای جوانهزنی کاسنی
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
اثر حذف جوانه انتهایی و فواصل کشت بر بیومس، محتوا و ترکیبات اسانس جعفری مکزیکی
لیلا مهدی زاده - محمد مقدم
بررسی برخی خصوصیات خاک اراضی زراعی شهرستان بروجرد برای کشت گیاه زعفران با استفاده از GIS
حسین پورهادیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1