0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی صفات دیسکریپتوری گونههای وحشی بادام در کوههای زاگرس
نویسندگان :
امیدعلی امجدیان
1
عیسی ارجی
2
1- اداره کل امور عشایر استان کرمانشاه
2- دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
کلمات کلیدی :
کرمانشاه، اکولوژیک، آمیگدالوس، فیزیولوژیک، مختصات جغرافیایی
چکیده :
بادام کوهی (.Amygdalus sp) يكي از گياهان دارويي معروف ميباشد، كه از گذشتههاي دور در طب سنتي موارد استفاده فراوان داشته است. هدف از اين پژوهش مطالعه و بررسی صفات بادام براساس صفات دیسکریپتوری و در نهایت ارائه مدل تجربي اكولوژيك است كه بتواند در قلمرو جغرافيايي مختلف با شر ايط محيطي مشابه منطقه مورد مطالعه قابل توصيه باشد. با آغاز بهار سال 1395 عملیات میدانی در رویشگاههای اصلی در چهار جهت جغرافیایی و در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی آغاز گردید. تأثيرت عوامل فيزيوگرافي (شيب، جهت و ارتفاع از سطح دريا) در ذخيرهگاههای مرتعی و جنگلي استان انجام شد. متدولوژی: پس از شناسایی گونههای بادام وحشی در رویشگاههای اصلی در منطقه در قطعات نمونه کلیه صفات کمی (بیش از 40 صفت) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. بیش ا ز چهل صفت كمي و كيفي ميوه و مغز براساس ديسكريپتور و روش پيشنهادي خاتمساز با كمي اصلاحات اندازهگيري شدند. تجزيه دادهها در قالب طرح كاملاً تصادفي با سه تکرار و نمونهها با استفاده از صفات مختلف، از روش تجزيه به مولفههای اصلي و تجزيه كلاستراستفاده شد یافتهها: در بررسي نياز رويشگاهي گونههای بادامك در جنگلهاي زاگرس جهت جغرافيايي عامل بسيار مهمي در پراكنش بود، بهطوريكه ميانگين ارتفاع، تعداد برگ، تعداد ساقه اصلی، تعداد شاخه فرعی و تعداد میوه در شاخه اين گونهها، در جهت جنوبي بيشتر از جهت شمالي است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اولویت بندی گیاهان دارویی قابل کشت پایدار در منطقه بم با استفاده از شیوه های تصمیم گیری چندمعیاره
شهریار اخترشناس - شهرام آریافر - ایرج توسلیان - علیرضا امیری
تأثیر غلظتهای مختلف فلزات سنگین بر برخی شاخصهای جوانهزنی کاسنی
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
Bioinformatics study of three key enzymes of phenylpropanoids biosynthesis pathway
Mohammad Rafiei - Fatemeh Khakdan - Athar Sadat Javanmard
بررسی روند تغییرات متابولیت های ثانویه در گیاهان دارویی آویشن و درمنه
علیرضا نژادمحمد نامقی - زهرا قلی زاده - سعید جاهدی پور
Evaluation of the effect of Thymus vulgaris oil on growth and fungal biomass of Rhizoctonia solani
Nima Khaledi
مروری بر گیاه مارچوبه با تمرکز بر خواص درمانی و ارزش غذایی آن
پویا طاهرخانی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
Effect of salinity stress on enzymatic antioxidant defense system of Salicornia persica
Shima Eskandari Damaneh - Hamid Reza Kavousi Kavousi - Mehdi Mansouri
شاهسپران: یک گیاه دارویی فراموش شده در غذا
لیدا عبادی - علی گنجلو - ماندانا بی مکر
اثر پودر گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر وزن بدنی و درصد تلفات در جوجه های گوشتی تحت چالش استرس گرمایی مزمن
سیده عالمه حسینیان - مهراد میرسعیدی فراهانی
تاثیرات پیشتیمار با پلیآمینها و آب در بهبود ویژگیهای مربوط به جوانه و گیاهچه آویشن
فریبرز شکاری - امین عباسی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1