0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
نویسندگان :
زینب چقاکبودی
1
لیلا اکبری
2
حسین درخشان خواه
3
1- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
2- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
3- دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
آنتی اکسیدانت،اسانس،زیره سبز،آویشن،DPPH،H2O2
چکیده :
اسانسها ترکیبات پیچیده ای هستند که از گیاهان معطر جدا شده، دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی بوده، و در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی استفاده می شوند. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانتی اسانس های حاصل از زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.) بود. استخراج اسانس از هر گیاه با سه تکرار صورت گرفت، که برای هر تکرار 50 گرم ماده خشک گیاهی استفاده شده و با روش تقطیر با آب و دستگاه کلونجر انجام شد. درصد بازده اسانس برای هر دو گیاه نزدیک به دو درصد محاسبه شد. در ادامه، خاصیت آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز و آویشن با دو روش DPPH و H2O2 مورد ارزیابی قرار گرفت. برمبنای نتایج حاصله، فعالیت آنتی اکسیدانتی اسانس زیره با افزایش غلظت افزایش معنی داری پیدا کرد، در حالی که برای اسانس آویشن فعالیت آنتی اکسیدانتی با افزایش غلظت افزایش معناداری نداشت. بیشترین غلظت اسانس زیره سبز بکار رفته در این تحقیق (µl/ml 25) دارای 57/28 درصد مهارکنندگی رادیکال های آزاد DPPH بود، در حالی که برای اسانس آویشن (µl/ml 25) اثر مهارکنندگی رادیکال های آزاد DPPH مقدار بیشتری معادل با 86/95 درصد بدست آمد. بالاترین اثر مهار کنندگی پراکسید هیدروژن برای اسانس زیره سبز در غلظت اسانس (µl/ml 15/0) برابر با 96/60 درصد و برای اسانس آویشن (µl/ml 13/0) برابر با 42/75 درصد بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Bioinformatics study of three key enzymes of phenylpropanoids biosynthesis pathway
Mohammad Rafiei - Fatemeh Khakdan - Athar Sadat Javanmard
First report of Alternaria alternata associated with seed of Asafetida (Ferula assa-foetida)
Nima Khaledi - Farshid Hassani
The symbiotic fungus Serendipita indica is a potential factor in the induction of different metabolites in medicinal plants
Valiollah Babaeizad
ANTIDIABETIC ACTIVITY OF ETHANOLIC EXTRACT OF CALAMUS ROTANG LINN LEAVES
Nastaran Khojastehpour - Mohammad Naseri
مروری بر اهمیت و تآثیر کودهای آلی در کشت زعفران (Crocus sativus L.)
مینا امانی - محمد ابراهیم رمضانی - یگانه نادری توابع
بررسی اثر نیترات سرب روی برخی صفات مورفولوژی گیاه کاسنی در سیستم هواکشت
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
قارچ های مایکوریزا خصوصیات رشدی، فیزیولوژیکی و محتوای اسانس گیاه ریحان را تغییر می دهند
لیلا مهدی زاده - سارا فرسرایی - محمد مقدم
مطالعۀ بیوانفورماتیکی ژن های منتخب دخیل در مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در زیرۀ سبز
فرشته لطفی - محمد مهدی مرتضویان - علی ایزدی دربندی - حسین رامشینی
A review of the importance of Taxol production from yew (Taxus baccata L.)
Raheleh Gorzi - Azizolloh Kheiry - Hossein Rabbi Angourani
Green synthesis of copper nanoparticles via Glycyrrhiza glabra- a medicinal plant
Mojtaba Ehsanfar - Shahram Pourseyedi - Azadeh Lohrasbi-Nejad
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1