0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Evaluation of Phenolic components of Capparis spinosa species in Iran
نویسندگان :
Maryam Keshavarzi
1
1- دانشگاه الزهرا
کلمات کلیدی :
Capparis spinosa, Phenolic compounds, Iran
چکیده :
Capparis spinosa (Capparaceae) is effective in treating a wide range of diseases (Arena et al., 2008, Lam et al., 2009). This plant, which its fruits and buds are of edible and medicinal importance, is used in the treatment of hyperlipidemia and blood sugar, gastrointestinal infections, diarrhea, etc (Gadgoli & Mishra, 1999; Ahvazi et al., 2012). Numerous medicinal effects have been mentioned for it in the Mediterranean countries (Fici, 2001; Özcan, 2005). The bud, flower and fruit parts and its roots are used. In this study, phenolic compounds in three varieties of this plant as Capparis spinosa var. macranthera, C. spinosa var parviflora and C. spinosa var spinosa are compared. Samples were gathered from natural habitats and extracted. Studying by HPLC showed that in these three varieties there are cinnamic acid, 4-hydroxy-cinnamic acid, 4-chlorobenzoic acid and 4-hydroxybenzoic acid and coumaric acid in different amounts. These compounds are valuable in food flavoring and are used in the pharmaceutical and perfume industries. Cinnamic acid is a natural fatty acid that has been shown to play a known role in stopping malignancy of cancer cells in humans, especially lung and prostate cancer. Coumaric acid is also a phenolic compound. 4-Hydroxybenzoic acid that is present in this medicinal plant is a famous antioxidant with low toxicity. It has estrogenic activity. This xerophytic plant, that can tolerate low level of available water and different types of soils, has a reserve of valuable materials that in Iran's climatic conditions, its cultivation and reproduction provide a good opportunity for sustainable use of drugs.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
(.Toxic Effects of cadmium on Essential Oil Composition, and expression of key genes involved in the biosynthesis of menthol and menthofuran in Peppermint (Mentha piperita L
Manije Sabokdast Nodehi - Zeynab Azimychetabi - Taraneh Karami Moghadam
The effect of silver ion elicitor on the expression of monoterpenes biosynthesis pathway genes in Salvia officinalis
Azar Atashzar - Hamid Reza Kavousi - Mehdi Mansouri - Azadeh Lohrasbi-Nejad
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
اثر قارچ تریکودرما بر رشد و تغذیه گیاهان دارویی
مینا امانی - فاطمه رفیق زاده - سعیده علیزاده سالطه
بررسی تیمارهای اسموپرایمینگ، هیدروپرایمینگ و تنش شوری بر جوانه زنی بذر و برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل همیشه بهار
اعظم برعندان - شهرام صداقت حور - علی حسینی - بهزاد کاویانی
Molecular docking study of COVID-19 main protease with pollen components for discovery of antiviral inhibitors
Armin Zarei - Ali Ramazani
ساخت نانوحامل مبتنی بر نانوذرات آهن پارامغناطیسی بیو سنتز شده برای اهداف انتقال ژن
سارا عابدینی - شهرام پورسیدی - جعفر ذوالعلی - روح الله عبئالشاهی
Identification of specific flavonoids and their diversity in four subspecies of Teucrium orientale from Iran
Seyed Hossein Bagheri Moghadam - Navaz Kharazian
بررسی اثرات مقادیر مختلف کود های N.P.K و وزن ریزوم بر سازگاری و عملکرد کمی و کیفی گیاه زنجبیل (Zingiber officinal).
سیدمیلاد شهدائی
بررسی فیتوشیمیائی عصاره شش گونه از گیاه داروئی درمنه (Artemisia L.)
لیلا اکبری - زینب چقاکبودی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1