0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Computational molecular docking simulation study of Kojic acid glucoside as antibacterial agents
نویسندگان :
Omid Ali Behzadi
1
Azizeh Asadzadeh
2
1- موسسه آموزش عالی نوردانش میمه
2- موسسه آموزش عالی نوردانش میمه
کلمات کلیدی :
enzyme inhibition, molecular Docking, Kojic acid glucoside, DNA gyrase
چکیده :
Kojic acid is a fungal metabolic product produced by a few species of Aspergillus, especially by A. oryzae, which has the Japanese common name koji. This compound is an inhibitor of growth of bacteria and multiplication of viruses. In this study, kojic acid derivative , Kojic acid glucoside, was evaluated as DNA gyrase activity inhibitors. DNA gyrase has long been known as an attractive target for antibacterial drugs .
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر قارچ تریکودرما بر رشد و تغذیه گیاهان دارویی
مینا امانی - فاطمه رفیق زاده - سعیده علیزاده سالطه
اثر نانوزئولیت بر خواص مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی
افسانه کلبادی - سیف الله خورنکه - سید احسان ساداتی
Improving the growth and biochemical traits of black cumin (Nigella sativa L.) by applying Humic acid and Azotobacter
Sudabeh Mafakheri - Behvar Asghari
اثر آلیسین موجود در عصاره ی سیر بر زنده مانی رده ی سلولی سرطانی معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
Effect of endophytic fungi isolated from Liquorice (Glycyrrhiza glabra) on Candida glabrata in laboratory conditions
Melika Esfandiari - Reza Habibipour - Mohsen Rajabi - Farnoosh Rasoul Sharifi
Title: Identification of promising candidates from natural bioactive compounds for TNF-a inhibition using in silico methods
Mehri Khoramian - Soodeh Mahdian - Fereshteh Chitsazian - Maryam Shahhoseini
Comparative study of total phenolic content and antioxidant activity of Nepeta pogonsperma hexane and hydroalcoholic extracts
Behavar Asghari - Sudabeh Mafakheri
اهمیت تغذیه ای و درمانی قارچ خوراکی-دارویی شاه صدفی (Pleurotus eryngii)
مینا امانی - فاطمه رفیق زاده - سعیده علیزاده سالطه
اثر تنش خشکی بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان و میزان پروتئین های محلول در گیاه آویشن (Thymus vulgaris L.)
کیوان آقائی - فاطمه احمدخانی
Medicinal Plants: Threats and Conservation
Saeid Hazrati - Hossein Rabbi Angourani - Farhad Habibzadeh
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1