0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تاثیر مکمل خوراکی گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر وزن ارگان ها در جوجه های گوشتی تحت چالش استرس گرمایی مزمن سیده عالمه حسینیان، سید مهراد میرسعیدی فراهانی
نویسندگان :
سیده عالمه حسینیان
1
مهراد میرسعیدی
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
استرس گرمایی،گیاه گزنه،وزن ارگان ها،جوجه گوشتی
چکیده :
باتوجه به گرم شدن تدریجی کره زمین، نرخ بروز استرس گرمایی و اثرات منفی ناشی از آن بر صنعت پرورش جوجه گوشتی افزایش پیدا کرده است. استفاده از گیاهان دارویی با خواص انتی اکسیدانی قوی از جمله گیاه گزنه یکی از راهکارهای تغذیه ای مناسب جهت کنترل استرس گرمایی و اثرات مخرب آن است. به منظور بررسی اثر پودر گیاه گزنه بر وزن ارگان های مختلف در جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی مزمن، آزمایشی با چهار تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی به شرح زیر بود: 1) گروه بدون مواجه با استرس گرمایی و تغذیه با جیره پایه (Ctrl)؛ 2) گروه مواجه با استرس گرمایی و تغذیه با جیره پایه فاقد افزودنی (HS)؛ 3) گروه مواجه با استرس گرمایی و تغذیه با جیره پایه حاوی 2 درصد پودر گزنه (HS-SN2)؛ 4) گروه مواجه با استرس گرمایی و تغذیه با جیره حاوی 4 درصد گزنه (گروه HS-SN4). بر اساس نتایج بدست آمده، تنش گرمایی منجر به کاهش معنی داری در وزن عضله سینه، کبد، طحال و بورس فابریسیوس در پرندگان گروه HS گردید (P<0.05). همچنین نتایج بدست آمده نشان داد که تغذیه با جیره حاوی 2 درصد گزنه سبب افزایش معنی داری در وزن عضله سینه و بورس فابریسیوس پرندگان مواجه یافته با استرس گرمایی مزمن می شود. به طور کلی نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد که گیاه گزنه سبب بهبود وضعیت بدنی در جوجه های گوشتی مواجه یافته با استرس می شود. بنابراین می توان از این ترکیب گیاهی به عنوان مکمل غذایی به منظور کنترل اثرات مخرب تنش گرمایی در طول دوره پرورش جوجه گوشتی استفاده کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Effect of endophytic fungi isolated from Liquorice (Glycyrrhiza glabra) on Candida glabrata in laboratory conditions
Melika Esfandiari - Reza Habibipour - Mohsen Rajabi - Farnoosh Rasoul Sharifi
Investigating the medicinal and phytochemical properties of three endemic species "Nectaroscordum Tripedale (Trautv.) grossh , Ornithogalum narbonenese L. and Pimpinella anthriscoides" in Kermanshah province
Zahra Mohebi
بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره گیاه رزماری و تاثیر این عصاره در بیان ژن AFL1 در قارچ آسپرژیلوس فلاوس با روش Real Time-PCR
مجتبی محمدی
مطالعه مولکولی گیاه دارویی باریجه (Ferula gummosa) در استان خراسان شمالی
علی شیردل - ابوالفضل طهماسبی - مجید محمد اسمعیلی - فاطمه نصرالهی
Comparison Growth Indices and Phenolic Compounds of Stevia rebaudiana growing at Greenhouse and Field Conditions
Roya Javadi - Ali Soleimani - Ali Ammarlou - Azizollah Kheiri
Medicinal Properties of Bacopa Monnieri L.: A review
Mobina Karamiargeneh - Parichehr Hanachi
ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به روش احیای آهن سه ظرفیتی در عصاره های استخراج شده از گیاه دارویی کنگر خوراکی
سیده آرزو موسوی - احمد آقایی
روند جهانی تحقیقات بر روی گیاهان دارویی
رضا مهدوی - شهاب قاضی
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
کاهش عارضه ترکیدگی میوه انار با استفاده از محلول پاشی درختان با ترکیب کودی آلی
علی سلیمانی - اکبر حسنی - محمد علی نیکوگفتار - لیلا ندیرخانلو - مریم کشاورز گرامی - سعیده خالقی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1