0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
سنتز سبز نانوذرات آهن با استفاده از عصاره آبی گیاه دارویی علف چشمه جمع آوری شده از شهرستان مراغه
نویسندگان :
سیده آرزو موسوی
1
احمد آقایی
2
1- مراغه
2- مراغه
کلمات کلیدی :
Green Synthesis،Watercress،Aqueous Extract،Iron Nanoparticles
چکیده :
Today, the synthesis of iron nanoparticles by green synthesis method without using chemicals has received a lot of attention. One of the most important methods of synthesis is the production of metal nanoparticles using medicinal plants. Due to the disadvantages of chemical and physical methods of nanoparticle synthesis, such as weak structure, low production rate, and high production cost, researchers use plant sources as the most suitable method for nanoparticle synthesis. In this research, the extract of watercress (Nasturtium officinale) was used to investigate the synthesis of iron nanoparticles. In this study, for the synthesis of iron nanoparticles, a solution of iron chloride was added to the aqueous extract of the aerial parts of watercress. The synthesis of iron nanoparticles was investigated by changing the color of the solution and using spectrophotometry and FTIR spectroscopy. In the obtained results, the formation of iron nanoparticles was confirmed by changing the color from yellow to brown after adding iron chloride to watercress extract. Also, infrared spectrum analysis of formed nanoparticles showed the presence of different functional groups. The formation of iron nanoparticles was done by examining its absorption spectrum by UV-Vis spectrophotometer in the wavelength range of 200 to 600 nm.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Sumac nanophytosome improves 6-hydroxydopamine-induced memory impairment in rat model of Parkinson's disease
Seyedeh Negar Setareh - Akbar Hajizadeh Moghadam - Vahid Hasantabar
ارزیابی تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت های آنتی اکسیدانی گیاه دارویی (Capparis spinosa) در مراحل مختلف فنولوژیکی
سعید حضرتی - سعید ملایی - حسین ربیعی انگورانی
Evaluation of the protective effect of green tea polyphenols for sub-acute toxicity of diazinon in mice
Fereshteh Mehri - Amir Sasan Mozaffari Nejad
ANTIDIABETIC ACTIVITY OF ETHANOLIC EXTRACT OF CALAMUS ROTANG LINN LEAVES
Nastaran Khojastehpour - Mohammad Naseri
القاء کالوس و ریشه مویین در گیاه دارویی پنیرباد (Withania coagulans)
جابر نصیری - زینب چقاکبوی
بررسی اثر عصاره گیاهان جینسینگ، سرخارگل، گل بنفشه و زنجبیل بر روی قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
سیما صحرایی - مجتبی محمدی رکن آبادی - رسول شکری
مروری بر ظرفیت های دارویی و اثرات درمانی بنفشه های معطر
پروین محرابی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
اثر روش های مدیریتی و کنترل شیمیایی بر علف های هرز در بالنگوی شهری (قَرَه زَرَک)
رویا مختاریان
بررسی تاثیر ضد قارچی عصاره هیدرو الکلی زردچوبه( Curcuma longa L.) بر قارچ آسپرژیلوس فلاووس
امیرحسین ابراهیمی - آتوسا سبزقبائی
Theoretical investigation of the antioxidant property of catechin with DFT
Seyed mohammad Shoaei
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1