0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Truffle producing orchads : a solution to reduce the effects of climate change and soil pollution
نویسندگان :
Tahereh Borna
1
1- سازمان محیط زیست
کلمات کلیدی :
Truffle producing orchads, climate change, soil pollution
چکیده :
Water scarcity, climate change or global warming, and soil pollution are three major environmental challenges facing humans in the world. Evidence suggests that global climate change will affect many of Iran's agricultural climatic variables over the next few decades. However, few studies have been conducted on its effects on crop production nationally. Soil is involved in every aspect of life including food, water, air and health. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) estimates that 95% of our food production is directly and indirectly related to soil. Accordingly, soil pollution is a real and very serious health risk. In the northern provinces of Iran, due to the fact that the main occupation of the people is agriculture, on the other hand, the existence of environmental problems such as landfills, urban and industrial wastewater, the soil is severely polluted. Therefore, soil conservation should be a priority in conservation programs.Truffles are hypogeous fungi which live in symbiosis with plant host roots in order to accomplish their life cycle. Some of the truffle species are highly prized as food. This has led to the illegal harvesting of truffles from the Hyrcanian forests over the past decade and subsequent damage to these forests.Truffle producing orchards preserve forested lands which prevent soil erosion, pathogenic organism proliferation, and promote overall land conservation.Cultivation of truffles can be a good option to help farmers and local communities, as well as to protect the soil and adapt to climate change. This article reviewed the possibility of producing commercial numbers of Tuber-mycorrhized trees for truffle cultivation.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Medicinal Plants: Threats and Conservation
Saeid Hazrati - Hossein Rabbi Angourani - Farhad Habibzadeh
مطالعۀ بیوانفورماتیکی ژن های منتخب دخیل در مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در زیرۀ سبز
فرشته لطفی - محمد مهدی مرتضویان - علی ایزدی دربندی - حسین رامشینی
اهمیت تغذیه ای و درمانی قارچ خوراکی-دارویی شاه صدفی (Pleurotus eryngii)
مینا امانی - فاطمه رفیق زاده - سعیده علیزاده سالطه
Comparative evaluation of free radical scavenging in some Iranian populations of Anthemis cotula
Fahimeh Jafari
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره مرزه کوهی بر باکتری های بیماری زا و غیر بیماری زا
فوزیه مقدمی - معصومه جعفری - عذرا خدابندلو - بهاره دودانگه
بررسی اثرات روغن هسته انگور بر سمیت عصبی وغلظت مغزی یون مس به دنبال تماس مزمن با مس در رتهای نر بالغ
مهدیه انوش - حسین فلاحتداری - مهران محسنی
The effect of silver ion elicitor on the expression of monoterpenes biosynthesis pathway genes in Salvia officinalis
Azar Atashzar - Hamid Reza Kavousi - Mehdi Mansouri - Azadeh Lohrasbi-Nejad
INVESTIGATING THE ANTICORROSIVE EFFECT OF CATECHIN ON IRON
Seyed mohammad Shoaei
اثر روش های مدیریتی و کنترل شیمیایی بر علف های هرز در بالنگوی شهری (قَرَه زَرَک)
رویا مختاریان
اثرات گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید درکاهش تنش سرب در گیاهان دارویی (این مقاله قبلا با کد 1029 داوری شده و اکنون اصلاحات مورد نظر بر روی آن اعمال شده است)
زهرا رمضانی - علی اشرف امیری نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1