0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Truffle producing orchads : a solution to reduce the effects of climate change and soil pollution
نویسندگان :
Tahereh Borna
1
1- سازمان محیط زیست
کلمات کلیدی :
Truffle producing orchads, climate change, soil pollution
چکیده :
Water scarcity, climate change or global warming, and soil pollution are three major environmental challenges facing humans in the world. Evidence suggests that global climate change will affect many of Iran's agricultural climatic variables over the next few decades. However, few studies have been conducted on its effects on crop production nationally. Soil is involved in every aspect of life including food, water, air and health. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) estimates that 95% of our food production is directly and indirectly related to soil. Accordingly, soil pollution is a real and very serious health risk. In the northern provinces of Iran, due to the fact that the main occupation of the people is agriculture, on the other hand, the existence of environmental problems such as landfills, urban and industrial wastewater, the soil is severely polluted. Therefore, soil conservation should be a priority in conservation programs.Truffles are hypogeous fungi which live in symbiosis with plant host roots in order to accomplish their life cycle. Some of the truffle species are highly prized as food. This has led to the illegal harvesting of truffles from the Hyrcanian forests over the past decade and subsequent damage to these forests.Truffle producing orchards preserve forested lands which prevent soil erosion, pathogenic organism proliferation, and promote overall land conservation.Cultivation of truffles can be a good option to help farmers and local communities, as well as to protect the soil and adapt to climate change. This article reviewed the possibility of producing commercial numbers of Tuber-mycorrhized trees for truffle cultivation.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی زنجیره های تولید و بازار گیاه دارویی باریجه
علیرضا کرباسی - فاطمه محجوب
تأثیر اندازه ی پیاز در عملکرد کمی و کیفی زعفران در منطقه ی ییلاقی جنت رودبار (Corocus sativus)
سمیه قاسمی - صادق پورمرادی - عباس احمدی ماچیانی - سمانه رودگرنژاد
The Effect of Pistacia Lentiscus oil and Sesame oil on inflammation factors and histopathology of Colitis in a Rat Model
Hajar Khazraei
برسی اثر آسکوربیک اسید بر میزان کلروفیلa، bو میزان پرولین گیاهSalicornia persica AKHANI تحت تنش شوری
مریم بواشه - سعیده قیاسوند - مهسا السادات خرسندی مقدم
کاهش عارضه ترکیدگی میوه انار با استفاده از محلول پاشی درختان با ترکیب کودی آلی
علی سلیمانی - اکبر حسنی - محمد علی نیکوگفتار - لیلا ندیرخانلو - مریم کشاورز گرامی - سعیده خالقی
اثر نانوزئولیت بر خواص مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی
افسانه کلبادی - سیف الله خورنکه - سید احسان ساداتی
بررسی بیان ژن لیمونن سینتاز و متابولیت های ثانویه در اندام های مختلف دو گونه گیاهی زوفا
سمیه طایفه - سید کمال کاظمی تبار - ناصر مهنا - ولی اله قاسمی عمران
سنتز سبز نانو ذرات نقره تهیه شده از عصاره آبی گیاه آویشن شیرازی وبرسی خواص ضد باکتریایی این نانو ذرات بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی
حدیث اسداللهی - سیف اله بهرامی کیا
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره مرزه کوهی بر باکتری های بیماری زا و غیر بیماری زا
فوزیه مقدمی - معصومه جعفری - عذرا خدابندلو - بهاره دودانگه
اثر قارچ تریکودرما بر رشد و تغذیه گیاهان دارویی
مینا امانی - فاطمه رفیق زاده - سعیده علیزاده سالطه
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1