0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
A review of recent advances on the efficacy of natural compounds extracted from medicinal plants as a biological control agent of mycotoxins contamination
نویسندگان :
Amir Sasan Mozaffari Nejad
1
Ali Heshmati
2
Fereshteh Mehri
3
1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان
کلمات کلیدی :
Biological activity, Detoxification, Food safety, Medicinal plant, Mycotoxins.
چکیده :
Mycotoxins or fungal toxins are secondary metabolites with low-molecular-weight biomolecules produced by fungi. They are highly toxic, mutagenic, teratogenic, and carcinogenic which causes massive health problems for humans and animals. In addition, fungal spoilage impacts food and agricultural economic state. Over the past decades, plant natural products have played an important role in the lives of human beings for their use as a source of food and medicine. The medicinal properties in plants typically result from the different combinations of these natural compounds known as phytochemicals. In recent years, the several studies use of natural compounds as natural preservatives in post-harvest management of agriculture products. In the current review, we showed that the use of natural compounds can be effect on control of growth of fungi that produce mycotoxin in agriculture products. Because of this, the use of medicinal plant compounds should be remarked for the industry as a natural biological agent for preserving quality properties and food safety in agriculture products.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر ظرفیت های دارویی و اثرات درمانی بنفشه های معطر
پروین محرابی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
ضرورت کاربردهای گیاهان دارویی در معماری سبز بیونیک با رویکرد سلامتی جامعه
منصور شیرمرد - عاطفه خوش لهجه مفرد
اثرات گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید درکاهش تنش سرب در گیاهان دارویی (این مقاله قبلا با کد 1029 داوری شده و اکنون اصلاحات مورد نظر بر روی آن اعمال شده است)
زهرا رمضانی - علی اشرف امیری نژاد
بررسی اثرات مقادیر مختلف هورمون های جیبرلین و اکسین بر سازگاری و خصوصیات کمی و کیفی گیاه زنجبیل (Zingiber officinale)
مسعود اسدی داشبلاغ - غلامعلی اکبری - جواد میرعرب رضی - حسین زینلی
Evaluation of yield and compatibility of some Iranian garlic (Allium sativum L.) cultivars in Zanjan, Iran
Ali Ammarellou - Ali Reza Yousefi - Moslem Heydari
Investigation of stability and bio-availability of natural dyes via niosomes: study anti-diabetic
Soudeh Shiri - Kamaledin Gharanjig
بررسی امکان کشت بهاره سیاهدانه (Nigella sativa L.) در استان لرستان
حسین پورهادیان
بررسی عملکرد عصاره ی گیاه استویا و زیتون در تولید خمیردندان های ارگانیک
مجتبی گودرزی - علی نجفی
Effects of Sulforaphane in the Autistic Symptoms in Rat with by Prenatal Valproic acid induction
Sahar Heydari - Ali Mahmoudi
بررسی مولکولی ژنهای منتخب دخیل در مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در دو اکوتیپ زیرۀ سبز
فرشته لطفی - محمد مهدی مرتضویان - علی ایزدی دربندی - حسین رامشینی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1