0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Synthesis of green nanoparticles of zinc oxide and titanium dioxide using walnut shell extract
نویسندگان :
Haniyeh Mirzaaghakhan
1
Azam Monfared
2
Ghasem Rezanejad
3
Ali Saberi
4
Somayyeh Sadat Afi
5
1- پیام نور واحد تهران شرق
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه پیام نور
4- دانشگاه پیام نور
5- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
Synthesis, nanoparticles, secondary metabolites, walnut shell aqueous extract.
چکیده :
In recent decades, various methods have been used to produce metal nanoparticles, but the green method (using plants) is very important. Due to traditional medicine of walnut shell, the aim of this research was to synthesize green metal nanoparticles of zinc oxide and titanium dioxide by the aqueous extract. In this study, a sample of walnut inner shell was prepared as a collection for home consumption and the aqueous extract of walnut inner walnut shell (by soaking for 30 minutes) was obtained. Zinc sulfate (ZnSO4.7H2O) and tetra isopropoxide (C12H28O4Ti) used to preparation of nanoparticles. The result of phytochemical tests showed the presence of alkaloids, terpenoids and flavonoids. And FTIR, SEM, XRD and EDX used to prove nanoparticle size and shape.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
A review of the use of the capacity of medicinal plants in controlling the complication of microbial resistance
Zahra Toreinia - Mahdi Tavakollizade - Hossein Rabbi Angoorani
Study of oxidative stress and cell death in Nicotiana tabacum cell suspension exposed to zinc oxide nanoparticles
Maryam Mazaheri-Tirani - Soleyman Dayani
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Evaluation of Rosa damascena Mill. Phytochemical Compounds Effect on Phosphodiesterase-5 Inhibition in Order to Improve Erectile Dysfunction: an in silico study
Mahnaz Ghowsi - Farshad Qalekhani
Application of Catharanthus roseus L. in Food Industry: A review
Pariwash Zandi - Mandana Bimakr - Ali Ganjloo
The effect of different irrigation regimes on the number of flowering branches of peppermint under different light intensities
Saeid Hazrati - Masoud Hasanpour - Hamid Mohammadi
معرفی برخی از گونههای مناسب زراعی جنس پونهسا، برای استانهای مختلف کشور
بهلول عباس زاده - معصومه لایق حقیقی - فاطمه سفیدکن - فاطمه ذاکریان
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
بررسی اثرات روغن هسته انگور بر سمیت عصبی وغلظت مغزی یون مس به دنبال تماس مزمن با مس در رتهای نر بالغ
مهدیه انوش - حسین فلاحتداری - مهران محسنی
اثرات گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید درکاهش تنش سرب در گیاهان دارویی (این مقاله قبلا با کد 1029 داوری شده و اکنون اصلاحات مورد نظر بر روی آن اعمال شده است)
زهرا رمضانی - علی اشرف امیری نژاد
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1