0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تولید نوشیدنی های بر پایه گیاهان دارویی
نویسندگان :
فاطمه بیات
1
مانادانا بیمکر
2
علی گنجلو
3
محسن زندی
4
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
4- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
Medicinal plants, beverage, bioactive compounds, functional, Health promoting
چکیده :
Medicinal plants as a valuable natural resource contain a wide range of secondary metabolites which could be used in the production of various types of drugs, flavors, fragrances, dyes, pesticides and food products such as beverages. According to the historical evidence plants have been the first and most available sources for the treatment of different diseases. Nowadays, the medicinal and health promoting effects of medicinal plants on human health have been widely studied. The consumption of herbal beverages as part of a balanced diet may improve the consumer health. Herbal teas and beverages are rich sources of natural bioactive compounds such as carotenoids, phenols, flavonoids, coumarins and anthocyanins. Various studies have shown that these compounds possess antioxidant, anti-radical, antimicrobial, anti-carcinogenic and anti-inflammatory activities which could have significant effects on human health. In this study, an overview of bioactive compounds was presented. Furthermore, an introduction of common medicinal plants for the production of cold beverages was discussed.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات مقادیر مختلف هورمون های جیبرلین و اکسین بر سازگاری و خصوصیات کمی و کیفی گیاه زنجبیل (Zingiber officinale)
مسعود اسدی داشبلاغ - غلامعلی اکبری - جواد میرعرب رضی - حسین زینلی
کشت گیاهان دارویی در گلخانه
ناصر اسدی - سمیه جلیلیان
First report of Alternaria alternata associated with seed of Asafetida (Ferula assa-foetida)
Nima Khaledi - Farshid Hassani
سنتز سبز نانو ذرات نقره تهیه شده از عصاره آبی گیاه آویشن شیرازی وبرسی خواص ضد باکتریایی این نانو ذرات بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی
حدیث اسداللهی - سیف اله بهرامی کیا
اثر نانوزئولیت بر خواص مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی
افسانه کلبادی - سیف الله خورنکه - سید احسان ساداتی
تأثیر اندازه ی پیاز در عملکرد کمی و کیفی زعفران در منطقه ی ییلاقی جنت رودبار (Corocus sativus)
سمیه قاسمی - صادق پورمرادی - عباس احمدی ماچیانی - سمانه رودگرنژاد
تاثیر هورمون 2,4-D بر جنین زایی سوماتیکی چای (Camellia sinenesis.L)
اعظم برعندان - علیرضا اسلامی - علی حسینی - بهزاد کاویانی
The complication of sweeping in Elaeagnus angustifolia (EA) orchards and the necessity of selecting disease-resistant genotypes (case study: oleaster gardens in University of Zanjan-Iran).
Ali Ammarellou
Evaluation of Antibacterial and Antioxidant effect of Ziziphora tenuior essential oil, native to Zanjan province.
Shayan Sadeghilar - Amirsaleh Karimi - Alireza Yazdinezhad - Mehran Mohseni
Computational molecular docking simulation study of Kojic acid glucoside as antibacterial agents
Omid Ali Behzadi - Azizeh Asadzadeh
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.3