0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
ارزیابی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم سیاه
نویسندگان :
محمد محمدی
1
محمدرضا کردلو
2
1- دانشگاه آزاد واحدا ابهر
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
کلمات کلیدی :
تنش شوری،محتوای نسبی آب،فنل،اسمولیت،عملکرد دانه
چکیده :
گندم سیاه با نام علمی Fagopyrum esculentum گیاه دارویی مهم از خانواده Polygonaceae است که دانه های آن حاوی ترکیب فنلی ارزشمند روتین می باشد. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تنش شوری (0، 20، 40 و 60 میلی مولار NaCl) بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم سیاه، آزمایش گلدانی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. صفات فیزیولوژیکی مورد مطالعه شامل رنگیزه های فتوسنتز، محتوای نسبی آب برگ، پرولین و محتوای فنل کل بود. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تنش شوری به طور معنی داری بر صفات مورد مطالعه اثر داشته است. تنش شوری باعث کاهش معنیدار میزان کلروفیل و کاروتنوئیدها گردید به طوری که کمترین مقدار رنگدانههای فتوسنتزی در شرایط شوری شدید (60 میلیمولار) به دست آمد. همچنین محتوای نسبی آب برگ گیاه گندم سیاه با افزایش سطح شوری به میزان 42 درصد در مقایسه با گیاهان بدون تنش کاهش یافت. تنش شوری محتوای پرولین را به عنوان یک ترکیب اسمولیتی مهم در گیاه تا 26 درصد افزایش داد. محتوای فنل کل برگ گیاه گندم سیاه در پاسخ به شوری به طور قابل توجهی افزایش یافت و بیشترین میزان فنل در گیاهان تحت تنش شدید شوری مشاهده شد. اگرچه شوری ملایم (20 میلی-مولار) تأثیری بر عملکرد دانه گندم سیاه نداشت ولی با افزایش شوری از 20 میلیمولار به 60 میلیمولار، عملکرد دانههای برداشت شده بهطور قابلتوجهی کاهش یافت. با توجه به نتایج بهدستآمده، گندم سیاه میتواند شوری ملایم نمک (20 میلیمولار NaCl) را بدون کاهش رنگدانههای فتوسنتزی، محتوای نسبی آب و عملکرد دانه تحمل نماید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Application of Catharanthus roseus L. in Food Industry: A review
Pariwash Zandi - Mandana Bimakr - Ali Ganjloo
The effect of silver ion elicitor on the expression of monoterpenes biosynthesis pathway genes in Salvia officinalis
Azar Atashzar - Hamid Reza Kavousi - Mehdi Mansouri - Azadeh Lohrasbi-Nejad
تأثیر اندازه ی پیاز در عملکرد کمی و کیفی زعفران در منطقه ی ییلاقی جنت رودبار (Corocus sativus)
سمیه قاسمی - صادق پورمرادی - عباس احمدی ماچیانی - سمانه رودگرنژاد
بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا
زهره دلیری سوسفی - ماندانا بی مکر - علی گنجلو
Evaluation of Antibacterial and Antioxidant effect of Ziziphora tenuior essential oil, native to Zanjan province.
Shayan Sadeghilar - Amirsaleh Karimi - Alireza Yazdinezhad - Mehran Mohseni
اثر نانوذرات نقره سنتز شده عصاره گل و برگ پیچک صحرایی بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی
نسترن متین پور - رسول شکری - مجتبی صلوتی
Evaluation of Rosa damascena Mill. Phytochemical Compounds Effect on Phosphodiesterase-5 Inhibition in Order to Improve Erectile Dysfunction: an in silico study
Mahnaz Ghowsi - Farshad Qalekhani
Evaluation of Nostoc commune extract effects on locomotor activity 6-OHDA-induced in model of Parkinson’s disease
Ghazaleh Javaherdoust - Akbar Haji Zadeh Moghaddam - Ehsan Nazifi
Endophytic fungi of medicinal plants as a treasure of bioactive compounds
Nahid Moarrefzadeh - Hadi Khateri
(.Toxic Effects of cadmium on Essential Oil Composition, and expression of key genes involved in the biosynthesis of menthol and menthofuran in Peppermint (Mentha piperita L
Manije Sabokdast Nodehi - Zeynab Azimychetabi - Taraneh Karami Moghadam
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1