0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
ارزیابی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم سیاه
نویسندگان :
محمد محمدی
1
محمدرضا کردلو
2
1- دانشگاه آزاد واحدا ابهر
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
کلمات کلیدی :
تنش شوری،محتوای نسبی آب،فنل،اسمولیت،عملکرد دانه
چکیده :
گندم سیاه با نام علمی Fagopyrum esculentum گیاه دارویی مهم از خانواده Polygonaceae است که دانه های آن حاوی ترکیب فنلی ارزشمند روتین می باشد. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تنش شوری (0، 20، 40 و 60 میلی مولار NaCl) بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم سیاه، آزمایش گلدانی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. صفات فیزیولوژیکی مورد مطالعه شامل رنگیزه های فتوسنتز، محتوای نسبی آب برگ، پرولین و محتوای فنل کل بود. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تنش شوری به طور معنی داری بر صفات مورد مطالعه اثر داشته است. تنش شوری باعث کاهش معنیدار میزان کلروفیل و کاروتنوئیدها گردید به طوری که کمترین مقدار رنگدانههای فتوسنتزی در شرایط شوری شدید (60 میلیمولار) به دست آمد. همچنین محتوای نسبی آب برگ گیاه گندم سیاه با افزایش سطح شوری به میزان 42 درصد در مقایسه با گیاهان بدون تنش کاهش یافت. تنش شوری محتوای پرولین را به عنوان یک ترکیب اسمولیتی مهم در گیاه تا 26 درصد افزایش داد. محتوای فنل کل برگ گیاه گندم سیاه در پاسخ به شوری به طور قابل توجهی افزایش یافت و بیشترین میزان فنل در گیاهان تحت تنش شدید شوری مشاهده شد. اگرچه شوری ملایم (20 میلی-مولار) تأثیری بر عملکرد دانه گندم سیاه نداشت ولی با افزایش شوری از 20 میلیمولار به 60 میلیمولار، عملکرد دانههای برداشت شده بهطور قابلتوجهی کاهش یافت. با توجه به نتایج بهدستآمده، گندم سیاه میتواند شوری ملایم نمک (20 میلیمولار NaCl) را بدون کاهش رنگدانههای فتوسنتزی، محتوای نسبی آب و عملکرد دانه تحمل نماید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Carbon nanotubes: A promising nanocarrier for gene transfer to plant cells
Sara Abedini - Shahram Pourseyedi - Jafar Zolala - Roohollah Abdolshahia
مروری بر گیاه مارچوبه با تمرکز بر خواص درمانی و ارزش غذایی آن
پویا طاهرخانی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
ساخت نانوحامل مبتنی بر نانوذرات آهن پارامغناطیسی بیو سنتز شده برای اهداف انتقال ژن
سارا عابدینی - شهرام پورسیدی - جعفر ذوالعلی - روح الله عبئالشاهی
Wild mushrooms as source of nutrients
Negin Karami - Abolfazl Kamkar
بررسی تاثیرات کورکومین در سرطان ها
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
بررسی اثر آنتی اکسیدانتی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و آویشن (Thymus vulgaris L.)
زینب چقاکبودی - لیلا اکبری - حسین درخشان خواه
Isolation and molecular identification of endophytic bacteria from Nepeta crispa
Farnoosh Rasoul sharifi - Reza Habibipoor - Mohsen Rajabi - Melika Esfandiari
Flavonoid constituents and chemotypes of the genus Teucrium L. (Lamiaceae); section Polium from Zagros region, Iran
Seyed Hossein Bagheri Moghadam - Navaz Kharazian
The symbiotic fungus Serendipita indica is a potential factor in the induction of different metabolites in medicinal plants
Valiollah Babaeizad
Propolis ameliorates autistic-like behaviors induced by maternal separation in rats
Ilia Ahmadi Kholardi - Mohammadreza Bigdeli - Akbar Hajizadeh Moghadam - Sedigheh Khanjani Jelodar
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1