0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Evaluation of Polyphenolic components of Fallopia (Polygonaceae) species in Iran
نویسندگان :
Maryam Keshavarzi
1
Farzaneh Ebrahimi
2
1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه الزهرا(س)
کلمات کلیدی :
Fallopia, Phenolic compounds, Iran
چکیده :
Fallopia (Polygonaceae) with about 17 annual and perennial species, is of ornamental and weed importance. This genus is distributed in different parts of the world, including Eurasia. Its species are widely distributed as a weed in cultivations or disturbed areas in temperate regions of the world (Keshavarzi & Mosaferi, 2019). Fallopia has three species in Iran: F. convolvulus, F. dumetorum and F. baldschuanica (Mozaffarian 2012). F. convolvulus and F. dumetorum are famous weeds of different crops (FAO 2015), that act as a contaminating agent for seed resources (Holm et al. 1991). Seeds of these species are edible for their amino acid content. Fallopia species were considered as a food source in ancient times (Hanf 1990). F. convolvulus act as a bio-accumulator agent in polluted soils (Pedersen et al. 2000). Some of the Fallopia species has anticancer potential and acts as a natural modulator, that can overcome multidrug resistance of cancer cells. So, the extracts of these species are a good source of bioactive components (Olaru et al., 2015). In present study, polyphenolic compounds in three species of Fallopia in Iran are compared. Samples were gathered from natural habitats and extracted. Studying the crude extract by HPLC showed that in these three species there are cinnamic acid, 4-hydroxy-cinnamic acid, 4-chlorobenzoic acid and 4-hydroxybenzoic acid, rosmarinic acid and coumaric acid in different amounts. These polyphenolic compounds have a wide range of biological activities, and show antioxidant activity. Qualitative and quantitative differences of polyphenolics in three Fallopia species are discussed. These valuable components provide a chance to turn threats into opportunities for these weeds.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثرات کاربرد اسید هیومیک درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
پردیس فیض عباسی - علی اشرف امیری نژاد
بررسی اثرات همزمان تنش های شوری و گرما بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و رویشی گیاه دارویی نعناع فلفلی (MenthapiperitaL.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
بررسی تاثیرات کورکومین در سرطان ها
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
The Effect of Pistacia Lentiscus oil and Sesame oil on inflammation factors and histopathology of Colitis in a Rat Model
Hajar Khazraei
Phytochemical screening ، antioxidant activity of sonchus oleraceus L
Fatemeh Sosan Abadi Farahani
Evaluation of the possible inhibitory effect of Ganoderma lucidum on clinical strains of Helicobacter pylori
Tahereh Agha Motallebi Khobani - Bahareh Attaran - Mohammad Reza Soudi - Tayebeh Fooladi
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضائی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
مروری بر گیاه مارچوبه با تمرکز بر خواص درمانی و ارزش غذایی آن
پویا طاهرخانی - فرزان طاهری - محمد رسولی - علی عمارلو
The symbiotic fungus Serendipita indica is a potential factor in the induction of different metabolites in medicinal plants
Valiollah Babaeizad
قارچ های مایکوریزا خصوصیات رشدی، فیزیولوژیکی و محتوای اسانس گیاه ریحان را تغییر می دهند
لیلا مهدی زاده - سارا فرسرایی - محمد مقدم
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1