0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا
نویسندگان :
زهره دلیری سوسفی
1
ماندانا بی مکر
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
سیزاب،ترکیبات ضداکسایش،زیست فعال،صنعت غذا،ماندگاری مواد غذایی
چکیده :
سیزاب با نام علمی Veronica persica متعلق به خانواده Veronicaceae، گیاهی یکساله و هرز می باشد که از طریق بذر تکثیر می یابد. این گیاه در کنار جویبارها و رودخانهها رشد میکند و دارای گل های کوچکی به رنگ آبی آسمانی میباشد. گیاه سیزاب در نواحی وسیعی از کشور ایران می روید. گونه های مختلف این گیاه در سراسر جهان کاربردهای سنتی گسترده ای دارند و در برخی مناطق ساقه و برگ به عنوان غذا مصرف می شود. این گیاه غنی از ترکیبات زیست فعال و همچنین دارای فعالیتهای ضد اکسایشی، ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد التهابی و همچنین توانایی مهار استیل کولین استراز، تیروزیناز، لیپواکسیژناز و گزانتین اکسیداز را دارد. نگهدارنده های مصنوعی به طور گسترده ای در محصولات غذایی مختلف استفاده می شوند. با این حال، نگرانی هایی در مورد اثرات منفی آنها بر سلامت انسان وجود دارد. لذا در حال حاضر استفاده از ترکیبات زیست فعال به عنوان جایگزین ترکیبات مصنوعی، توجه بسیاری از محققین در صنایع مختلف غذا و دارو را به خود جلب کرده است. از این رو، بازیابی و استفاده از ترکیبات ارزشمند حیاتی این گیاه میتواند گزینه مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و دارویی باشد. در این مطالعه به معرفی و بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا پرداخته خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Determination of essential oil compounds of Achillea milleolifium extracted using different distillation methods
Mohammad Hadi Messhkatalsadat
اثر حذف جوانه انتهایی و فواصل کشت بر بیومس، محتوا و ترکیبات اسانس جعفری مکزیکی
لیلا مهدی زاده - محمد مقدم
Effects of Sulforaphane in the Autistic Symptoms in Rat with by Prenatal Valproic acid induction
Sahar Heydari - Ali Mahmoudi
Green synthesis of copper nanoparticles via Glycyrrhiza glabra- a medicinal plant
Mojtaba Ehsanfar - Shahram Pourseyedi - Azadeh Lohrasbi-Nejad
بررسی تاثیر ضد قارچی عصاره هیدرو الکلی زردچوبه( Curcuma longa L.) بر قارچ آسپرژیلوس فلاووس
امیرحسین ابراهیمی - آتوسا سبزقبائی
بررسی اثر آلیسین موجود در عصاره سیر بر روی بیان ژن BAX و Bcl2 در رده ی سلولی سرطان معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
اثر آلیسین موجود در عصاره ی سیر بر زنده مانی رده ی سلولی سرطانی معده(AGS)
رضوانه دانش حکمتی - علی برزگر - پروانه فرزانه
Evaluation of the possible inhibitory effect of Ganoderma lucidum on clinical strains of Helicobacter pylori
Tahereh Agha Motallebi Khobani - Bahareh Attaran - Mohammad Reza Soudi - Tayebeh Fooladi
بررسی و شناسایی قارچ خوراکی گیاه دارویی آنغوزه (Ferula assa-foetida)
عالیه سادات رفعت حقیقی
بررسی اثر پرایمینگ بذر مرزه با سالیسیلیک اسید بر پاسخهای فیزیولوژیکی دانهالها تحت تنش شوری
بابک جمالی - حسین امین
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1