0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا
نویسندگان :
زهره دلیری سوسفی
1
ماندانا بی مکر
2
علی گنجلو
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
سیزاب،ترکیبات ضداکسایش،زیست فعال،صنعت غذا،ماندگاری مواد غذایی
چکیده :
سیزاب با نام علمی Veronica persica متعلق به خانواده Veronicaceae، گیاهی یکساله و هرز می باشد که از طریق بذر تکثیر می یابد. این گیاه در کنار جویبارها و رودخانهها رشد میکند و دارای گل های کوچکی به رنگ آبی آسمانی میباشد. گیاه سیزاب در نواحی وسیعی از کشور ایران می روید. گونه های مختلف این گیاه در سراسر جهان کاربردهای سنتی گسترده ای دارند و در برخی مناطق ساقه و برگ به عنوان غذا مصرف می شود. این گیاه غنی از ترکیبات زیست فعال و همچنین دارای فعالیتهای ضد اکسایشی، ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد التهابی و همچنین توانایی مهار استیل کولین استراز، تیروزیناز، لیپواکسیژناز و گزانتین اکسیداز را دارد. نگهدارنده های مصنوعی به طور گسترده ای در محصولات غذایی مختلف استفاده می شوند. با این حال، نگرانی هایی در مورد اثرات منفی آنها بر سلامت انسان وجود دارد. لذا در حال حاضر استفاده از ترکیبات زیست فعال به عنوان جایگزین ترکیبات مصنوعی، توجه بسیاری از محققین در صنایع مختلف غذا و دارو را به خود جلب کرده است. از این رو، بازیابی و استفاده از ترکیبات ارزشمند حیاتی این گیاه میتواند گزینه مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و دارویی باشد. در این مطالعه به معرفی و بررسی خواص گیاه دارویی سیزاب و کاربرد های آن در صنعت غذا پرداخته خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Study of antimicrobial effects of Nanoemulsion of Foeniculum Vulgar essential oil
Parisa Kazemi Espili - Alireza Yazdinezhad - Somaye Sadighian - Mehran Mohseni
برسی اثر پتاسیم نیترات بر میزان کلروفیلa، bو میزان پرولین گیاهSalicornia persica AKHANI تحت تنش شوری
حمید کمالوند - زهرا اکبری فرد - سعیده قیاسوند
بررسی برخی خصوصیات خاک اراضی زراعی شهرستان بروجرد برای کشت گیاه زعفران با استفاده از GIS
حسین پورهادیان
بررسی اثرات تنش های همزمان شوری و گرما بر مقدار رزمارینیک اسید و بیان ژن RAS در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
اعظم غلام نیا - اصغر مصلح آرانی* - حمید سودایی زاده - سعید ترکش اصفهانی - سمیه قاسمی
Encapsulation of essential oils for enhancement antifungal activity
Maede Shahiri Tabarestani
Electrochemical study of blackberry berries, leaves and roots related to Tarom region of Zanjan-Iran
Seyed Mohammad Shoaei
Evaluation of Polyphenolic components of Fallopia (Polygonaceae) species in Iran
Maryam Keshavarzi - Farzaneh Ebrahimi
Evaluation of antibacterial effects of hexane extract of Euphorbia helioscopia root smoke
Amirarsalan Kavyanifard
Medicinal Properties of Curcuma longa L.: A review
Mobina Karamiargeneh - Parichehr Hanachi
بررسی اثر عصارة برگ گیاه عشقه بر روی بی دردی در موش سوری نر (mice) به روش تست فرمالین
مژگان انصاری - سیما سبزه خواه
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1