0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
بررسی اثرات مقادیر مختلف هورمون های جیبرلین و اکسین بر سازگاری و خصوصیات کمی و کیفی گیاه زنجبیل (Zingiber officinale)
نویسندگان :
مسعود اسدی داشبلاغ
1
غلامعلی اکبری
2
جواد میرعرب رضی
3
حسین زینلی
4
1- دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران
2- دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران
3- جهاد کشاورزی
4- جهاد کشاورزی
کلمات کلیدی :
زنجبیل،هورمون،اکسین،جیبرلین،ریزوم
چکیده :
زنجبیل با نام علمی (Zingiber officinale, Rosc.) یکی از مهم ترین و قدیمی ترین محصولات ادویه ای در جهان است که عمدتا در آسیای مرکزی و برای صادرات به سراسر جهان رشد می کند. از آنجایی که گیاه زنجبیل یکی از گیاهان دارویی پر مصرف در سال های اخیر شده است و کل زنجبیل مصرفی از طریق واردات از کشورهای چین و هندوستان صورت می گیرد و تا به حال کشت و کار گیاه زنجبیل در ایران بصورت زراعی و انبوه صورت نگرفته است؛ لذا در این تحقیق سعی شده است شرایط کشت این گیاه در ایران بررسی شده و در صورت سازگاری آن سالانه می توان تا حدود زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. همچنین به منظور بررسي اثر مقادیر مختلف هورمون های جیبرلین و اکسین بر سازگاری و خصوصیات کمی و کیفی گیاه زنجبیل پژوهشی در دو بخش آزمایشگاه تکنولوژی بذر و گلخانه آموزشی و تحقیقاتی گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات پرديس ابوريحان، دانشگاه تهران واقع در پاکدشت در سال 1400-1399 اجرا شد. در این آزمایش هورمون اکسین (ایندول استیک اسید) در سه سطح صفر (شاهد)، 75 و 150 پی پی ام که به ترتیب با حروف A0، A1 و A2 و هورمون جیبرلیک اسید (GA3) در چهار سطح صفر(شاهد)، 75، 150 و 225 پی پی ام و با حروف انگلیسی G0، G1، G2 و G3 نشان داده شده است. آزمايش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوك كامل تصادفي در 3 تكرار انجام گردید. نتایج تجزیه واریانس وزن ریزوم های تولید شده در اثر تیمارهای به کار رفته نسبت به شاهد در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری را نشان دادند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Effect of salinity stress on enzymatic antioxidant defense system of Salicornia persica
Shima Eskandari Damaneh - Hamid Reza Kavousi Kavousi - Mehdi Mansouri
Plant herbarium and its importance in discovering medicinal plants
Atefeh Mirzaeei
پیش درآمدی بر شکل دهی زنجیره ارزش بادام کوهی با تاکید بر کاربردهای دارویی، غذایی و صنعتی آن
غلامرضا مجردی - زهرا صیادی
بررسی الگوی بیان ژنهای bax و bcl-2 در سلول سرطانی Hela تیمار شده با عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه (Melissa officinalis) و نانوذره گرافن
زهرا رشیدی - مهیار گرامی - مهدی عارف راد - زهرا قربانی - علی پاکدین پاریزی
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضائی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
اولویت بندی گیاهان دارویی قابل کشت پا یدار در منطقه بم با استفاده از شیوه های تصمیم گیری چند معیاره
شهریار اخترشناس - شهرام آریافر - ایرج توسلیان - علیرضا امیری
Effect of endophytic fungi isolated from Liquorice (Glycyrrhiza glabra) on Candida glabrata in laboratory conditions
Melika Esfandiari - Reza Habibipour - Mohsen Rajabi - Farnoosh Rasoul Sharifi
بررسی علف کش های مختلف برای کنترل انتخابی علف های هرز مزارع گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum)
علیرضا یوسفی - وحدت سلیمی - مسلم حیدری - مهرداد چایچی
Common Mallow (Malva sylvestris L.): A valuable medicinal plant with potential applications in the food industry
Fatemeh Mojarradi - Mandana Bimakr - Ali Ganjloo
بررسی اثر هالوپرایمینگ بر تغییرات جوانهزنی و رشد اولیه گیاهچه گاوزبان اروپایی
فرید شکاری
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1