0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
تأثیر پیش تیمار بذر با باکتریهای محرک رشد بر صفات بیوشیمیایی بالنگوی شیرازی (Lallemantia royleana) در مرحله جوانه زنی تحت تنش خشکی
نویسندگان :
زینب چقاکبودی
1
لیلا اکبری
2
جابر نصیری
3
1- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
2- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
3- پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، کرج، ایران
کلمات کلیدی :
صفات بیوشیمیایی،بالنگو،تنش خشکی،باکتری محرک رشد،مانیتول
چکیده :
به منظور بررسي اثر پيش تيمار بذر با ریزوباكتريهاي محرك رشد (PGPR) بر صفات بیوشیمایی گیاهچه های بالنگوی شیرازی (Lallemantia royleana) در شرايط تنش خشکی، آزمایشی بصورت فاكتوريل در قالب طرح كاملاً تصادفي در سه تكرار در آزمايشگاه فیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی در سال 1401 انجام گرفت. فاکتورهای آزمايش شامل تنش خشکی با استفاده از مانیتول در چهار سطح (صفر، 10% 20% و 30%) و پيش تيمار با باكتريهاي محرك رشد در 4 سطح (بدون باکتری، به همراه سه سویه Bacillus pumilus INR7، Alcaligenes faecalis 1624 و Lysinibacillus boronitolerans RUPB71) بودند. سپس، صفات بیوشیمایی شامل محتوای فنل کل، کل قند محلول و فلاونوئید کل اندازه گیری شدند. طبق نتایج، بیشترین میانگین قند کل (698/0 پی پی ام) در برهمکنش سویه B. pumilus INR7 و خشکی 20% بدست آمد. در برهمکنش A. faecalis 1624 و خشکی 10%، بالاترین میانگین فنل کل (399/0 پی پی ام) بدست آمد. عدم پرایمینگ (شاهد) در سطح خشکی صفر (شاهد) نیز دارای بیشترین میانگین فلاوونوئید کل (952/0 میکروگرم) بود. نتایج این تحقیق، درمجموع، نشان داد که استفاده از ریزوباکتری های محرک رشد می تواند در تعدیل تنش خشکی از طریق تغییر در میزان صفات بیوشیمایی نظیر قند کل و فنول کل در بالنگو موثر واقع شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Evaluation of antioxidant and antimicrobial activities of Echium italicum L. extracts, (leaf, flower, stem and seed)
Zahra Dashtizadeh - Abdoarrasoul Haghir Ebrahimabadi - Azam Monfared - Ahmad Mirshokraei - Samaneh Heydari
کشت گیاهان دارویی در گلخانه
ناصر اسدی - سمیه جلیلیان
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
INVESTIGATING THE ANTICORROSIVE EFFECT OF CATECHIN ON IRON
Seyed mohammad Shoaei
اثر اندازه گلدان ونوع محیط کشت بر تولید گلخانه ایی زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - امیر بستانی
بررسی علف کش های مختلف برای کنترل انتخابی علف های هرز مزارع گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum)
علیرضا یوسفی - وحدت سلیمی - مسلم حیدری - مهرداد چایچی
کوجیک اسید و کاربرد آن در مهار تیروزیناز و جلوگیری از تولید بیش از حد رنگدانه های پوستی
فهیمه بهرام نژاد - درنا دهقانی
Anti-proliferative and apoptotic effects of Piper cubeba hydroalcoholic extract on the MCF-7 human breast cancer cell line
Tayebeh Mohammadi - Mehrdad Pooyanmehr - Farhang Tafaroji
Studying the distribution of Shekartighal ( Echinops ssp) in Zanjan province
Hossein Rabbi Angourani
The Effect of Different Drying Methods on antioxidant properties of edible mushrooms
Maede Shahiri Tabarestani
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1