0% Complete
صفحه اصلی
/
چهارمین کنگره بین المللی و پنجمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
The influence of extraction methods on the essential oil content and the chemical composition of Prangos ferulacea (L.) Lindl
نویسندگان :
Zahra Mohebi
1
1- . Assistant Professor, Department of Natural Resources, Faculty of Agricultural Sciences & Natural Resources, Razi University, Kermanshah, Iran
کلمات کلیدی :
Prangos ferulacea،α-Humulene،steam distillation،hydrodistillation،(E)-Caryophyllene،δ-3- Carene
چکیده :
Prangos ferulacea is a medicinal plant that grows in central Asia and is appreciated because of its value in medicine, perfumery, and forage industries. In order to gain the optimum oil yield of P. ferulacea, the essential oils of individuals were isolated from the aerial parts by steam distillation and hydrodistillation methods 44 days after the leaf emergence. The oils were analyzed by capillary GC (Gas Chromatography). The extraction yields from the aerial parts of P. ferulacea were found to be 0.16% and 0.29% for steam distillation and hydrodistillation, respectively. Thirty-tow components, comprising 99.98% of the total oil, were identified at species individuals, in which (E)-caryophyllene (47.45%) for steam distillation method and, α-humulene (9.89%), spathulenol (7.26%), linalool (5.15%), and δ-3-carene (3.73%) for hydrodistillation method were recognized as the major components. Based on our findings, essential oil yields vary considerably and are influenced by extraction methods. So that, by hydrodistillation method both quantity and quality of oils can strongly enhance in the species.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
The influence of extraction methods on the essential oil content and the chemical composition of Prangos ferulacea (L.) Lindl
Zahra Mohebi
مروری بر تاریخچه و روشهای تولید داروی ضدسرطان تاکسول (متابولیت ثانویه گیاهی) بصورت in vivo و in vitro
جابر نصیری - زینب چقاکبوی
پاسخ گیاه ریحان (Ocimum ciliatum L) به اصلاح کننده بیوچار تحت تنش کادمیم
سارا فرسرایی - لیلا مهدی زاده - محمد مقدم
تأثیرغلظتهای مختلف فلزات سنگین بر برخی شاخصهای جوانهزنی کاسنی
زهرا سلیمان پور - زهرا موحدی - مهدی قبولی - مجید رستمی
تغییرات میزان آسکوربات پراکسیداز و هیدروژن پراکسیداز آویش دنایی (Thymus daenensis Celak) با کاربرد قارچهای مختلف در شرایط متفاوت رطوبتی
بهراد فتحعلی پور بناب - امین عباسی - فریبرز شکاری
The Effects Of Chitosan and Salicylic acid On Elicitation Of Secondary Metabolites in Callus culture of Matricaria chamomilla
Shima Alaei - Sara Sharifi - Lia Shooshtari
Effect of endophytic fungi isolated from Liquorice (Glycyrrhiza glabra) on Candida glabrata in laboratory conditions
Melika Esfandiari - Reza Habibipour - Mohsen Rajabi - Farnoosh Rasoul Sharifi
Effect of Abiotic Stresses on Secondary Metabolites of Purslane (Portulaca oleracea L.) Medicinal Plant with the Approach of Climate Change
Seyed Yaser Ashrafi - Pirdashti Hemmatollah - Zahra Nouri Akandi - Mehranoosh Emamian Tabarestani
مروری بر ترکیبات فیتوشیمیایی و روش های سنجش آزمایشگاهی آن ها در زعفران
محسن فتحی - کیوان آقایی - علی عمارلو
Evaluation of the protective effect of green tea polyphenols for sub-acute toxicity of diazinon in mice
Fereshteh Mehri - Amir Sasan Mozaffari Nejad
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1