0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین کنگره بین المللی و چهارمین همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ های کوهی
Encapsulation of essential oils for enhancement antifungal activity
نویسندگان :
Maede Shahiri Tabarestani
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
Antifungal, Encapsulation, Enhancement, Essential oils
چکیده :
Medicinal plants are known as important sources of the bioactive compounds. The prepared essential oils from medicinal plants are aromatic, volatile oily liquids consist of various terpenes, phenols and other minor compounds. They have broad antimicrobial and insecticidal activities. The main problem in using essential oils is their vol atility, instability and vulnerable nature. During application, essential oils can be normally decomposed by oxidation, volatilization, heating, light, etc. Degradation of the bioactive compounds decreases efficacy of essential oils. Encapsulation is introduced as a suitable and novel approach to overcome the above limitations. In this technique, the small particles of core material were enclosed by a shell material to protect them from unfavorable environmental conditions. Hence, this method will decrease the evaporation rate and facilitate handling. The produced particles will have uniform distribution with controlled release of the bioactive compounds. Efficiency of the encapsulation can be related to the kind of selected encapsulation technique, so should be considered. There are a lot of researches that demonstrated antifungal properties of the essential oils were enhanced via encapsulation.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تغییرات میزان آسکوربات پراکسیداز و هیدروژن پراکسیداز آویش دنایی (Thymus daenensis Celak) با کاربرد قارچهای مختلف در شرایط متفاوت رطوبتی
بهراد فتحعلی پور بناب - امین عباسی - فریبرز شکاری
بررسی بیان ژن لیمونن سینتاز و متابولیت های ثانویه در اندام های مختلف دو گونه گیاهی زوفا
سمیه طایفه - سید کمال کاظمی تبار - ناصر مهنا - ولی اله قاسمی عمران
بررسی کمی و کیفی فلاونوئیدهای روتین و کوئرستین در میوه گیاه گوجی بری (L.Lycium barbarum) با استفاده از دستگاه HPLC-PDA و تعیین مقدار فنول و فلاونوئید تام عصاره هیدروالکلی آن
مهرداد کاشفی - فاطمه تاج آبادی - سید وحید قاسمی - رضا حاجی آقایی - معراج نجفی
The Effect of Pistacia Lentiscus oil and Sesame oil on inflammation factors and histopathology of Colitis in a Rat Model
Hajar Khazraei
آیندهی احتمالی محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی در متاورس
آرش مودودی - محمد ناصر مودودی - ابراهیم جهانگیر دهبرزویی - محمود رضا سالار
Study of electrochemical behavior of orchis plant by cyclic voltammetry and squar wave
Seyed Mohammad Shoaei - Vahid Valizadeh
Effect of ripening stages on secondary metabolites accumulation in Bitter gourd
Zeynab Mohkami - Azizollah Kheiry - Mohsen Sanikhani
Evaluation of antibacterial effects of hexane extract of Euphorbia helioscopia root smoke
Amirarsalan Kavyanifard
اثرات کاربرد اسید هیومیک درکاهش تنش قلیائیت در گیاهان دارویی
پردیس فیض عباسی - علی اشرف امیری نژاد
بررسی و ارزیابی عوامل موثر از کاشت تا برداشت گیاه زنجبیل
منصوره رضایی - شاهپور خانقلی - عبدالامیر بستانی
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.1